gitaar FOLK  AT  HOME
Huiskamerconcerten in Tilburg
viool

Nieuws:

                                      Click here for English version                  Click here for nieuws-archief

Lieve muziekvrienden,

Op zondagmiddag 14 april 2024 komt het briljante duo Winter/Wilson voor de tweede keer naar ons huis.

Het echtpaar Kip Winter en Dave Wilson is een enorm gewild singer/songwriter duo, dat zeer geliefd is in Engeland en ver daarbuiten. Op het moment toeren ze al maanden door Nieuw-Zeeland en Australië, maar ze zijn eigenlijk al overal ter wereld op tournee geweest. In de UK hebben ze een jaar lang het voorprogramma verzorgd van Fairport Convention, kom je ze tegen op elk zichzelf respecterend folkfestival, en zijn ze volgens persberichten "het hardst werkende duo" in het folkcircuit.

Folk met een vleugje blues, mooie liedjes, prachtig gezongen en een geheel eigen gevoel voor humor. Sinds zij hun krachten bundelden in 1995, hebben de in Lincolnshire gevestigde Dave Wilson en Kip Winter een reputatie opgebouwd in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten voor uitstekende songs, sublieme harmonieën en een geheel eigen stijl. Nu erkend als een van de beste song-writers die momenteel werkzaam is in de Engelse folk scene, is Dave vooral bekend om zijn beklijvende verhalen over liefde en oorlog; zijn 'Storm around Tumbledown' is hard op weg een folk club standaard te worden en is opgenomen door vele artiesten, waaronder Vin Garbutt en Anthony-John Clarke.


Winter Wilson

Kip's stem is een van de beste in de business, waarbij zij kracht en emotie weet te verbinden met de subtiliteit van de harmonie. En het moet gezegd worden dat Dave niet achterblijft bij het zingen.

Ze spelen beide verscheidene instrumenten (Kip speelt onder meer dwarsfluit, gitaar en accordeon, Dave speelt onder meer gitaar, banjo en mondharmonica), schrijven elk ook songs voor hun shows, hebben al diverse cd's uitgebracht en larderen hun optredens met een enorme dosis humor en leuke verhalen. Tijdens de coronaperiode hebben ze gedurende meer dan 70 weken een live stream concert verzorgd via Facebook en gedurende ál die avonden hebben ze nauwelijks dubbele songs uitgevoerd. Zó'n enorm repertoire hebben ze.

We hopen dus van harte dat u zich weer massaal aan zult melden voor dit Folk At Home feestje!
We hopen dat we weer op velen van u mogen rekenen. Twijfel niet: het wordt weer écht goed!
Als je eerst wat nummers van Winter Wilson wilt horen, ga dan naar "media" en kies voor audio voorbeelden. Ook opent de site met muziek van de komende artiest en onder de knop "media" kunt u ook eerdere concerten beluisteren en zien hoe goed en leuk "onze muzikanten" zijn.

We kijken uit naar dit concert en zouden je graag verwelkomen op 14 april 2024 !

We zijn altijd blij met opmerkingen in de sectie Reviews, dus heb plezier!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle eerdere concerten.

We hopen dat we weer op velen van jullie kunnen rekenen. Twijfel niet: het zal weer echt goed zijn!

Op dit moment zijn er nog 2 concerten vastgelegd, waarvan de datums onder de knop "agenda" te vinden zijn.

Als u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch wilt ontvangen, klikt u op hier om op onze mailinglijst worden opgenomen.