gitaar FOLK  AT  HOME
Huiskamerconcerten in Tilburg
viool

Nieuws-archief:

Babes in the Grass

Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest: in januari zag het er nog naar uit dat we door de lockdown van dat moment alles af zouden moeten zeggen, maar plotseling kwam er in februari groen licht en hadden we vóór de zomer nog drie concerten op het programma. Gerry Colvin en band......wat een plezier was dat, zózeer zelfs dat we hem meteen geboekt hebben voor 5 november van dit nieuwe jaar! Niamh Parsons....eindelijk weer een full house en daarna in juni nog het duo GreenMatthews als onverwacht cadeautje. En toen ná de zomervakantie ineens drie concerten binnen 6 weken......spannend!! Maar alle drie geweldig leuk. West of Eden beet het spits af in september met een superleuk concert en daarna kwamen er twéé concerten die echt op verzoek van de artiesten zelf gauw even geregeld werden: The Jigantics en Other Roads. Allebei super bands waar we geweldige avonden mee gehad hebben. 6 concerten in één jaar dus......best een prestatie! De foto's en video's van deze concerten staan zoals gewoonlijk weer op onze website.

Het enige minpuntje was dat lang niet alle concerten goed bezocht waren.....het reservepotje begint aardig leeg te raken en dat heeft misschien ook wel meegeholpen aan het feit dat u zo lang niets van ons gehoord hebt. Want het organiseren van deze concerten vergt heel wat energie en als het niet meer in een behoefte zou blijken te voorzien, is het de vraag of we nog door moeten gaan. Een vraag die wij onszelf vaak stellen, maar........de laatste tijd zijn er toch steeds meer mensen die vragen: komen er geen concerten meer? En dat lijkt er dan toch weer op dat we nog steeds veel trouwe fans hebben gelukkig. Daarom een welgemeend dank je wel aan alle mensen die onze concerten een warm hart toedragen en present hebben willen zijn bij een of meer van onze folkavonden!! En uiteraard dank aan onze "vrijwilligers", Marcelle voor de foto's, Bart voor de films en foto's en loterijhulp, Annique en Ralf voor alle onmetelijke hulp bij de organisatie, Arie voor alle hulp ook bij de organisatie en bij alle website onderdelen en dan nog de diverse afwassers en zelfs bakkers soms! Zonder u krijgen we niets voor elkaar!!!

En dan nu het nieuws: eerst een tegenvaller: het vorig jaar aangekondigde concert van The Mile Roses dat op 23 maart plaats zou vinden, kwam te vervallen. De artiesten hebben zelf aangegeven dat ze het financieel niet aandurfden om op toernee te gaan. Jammer!

Maaaaarrrr......er komt een nieuw concert op de agenda te staan, al duurt het nog even. Op zaterdag 23 september 2023 komt de "meidengroep" Babes in the Grass bij ons in de huiskamer. Heel lang geleden hebben deze dames al eens een enorm leuk concert gegeven voor Folk At Home, en dat was een groot succes. Daarna zijn ze uit elkaar gegaan, maar gelukkig hebben ze de draad weer opgepakt en komen ze dus op 23 september naar Tilburg. We hebben er enorm veel zin in!!! Noteert u 23 september dus in uw agenda voor Babes in the Grass>!! De officiële uitnodiging volgt later. Maar mocht u zich al op willen geven, dan kan dat hoor!!

Folk At Home gaat dus gewoon nog even door! Óp naar het 50e concert!! We hopen in de loop van dit jaar weer velen van u bij ons te mogen begroeten!!
Babes in the Grass
Drie dames, één microfoon, prachtige akoestische muziek, en veel lachen - daar word je vrolijk van! Deze bluegrass ladies, - die overigens van alle markten thuis zijn en dus ook andere stijlen beheersen en die daarnaast ook nog eens af en toe bijgestaan worden door twee prachtige mannelijke muzikanten die het niet kunnen laten om mee te doen haha - zullen met hun prachtige stemmen, humor, muzikale vaardigheden op verscheidene instrumenten en geweldige nummers ons 50e concert voor hun rekening nemen! Met hun mengelmoes van folk, bluegrass, ‘gouwe ouwen’ en een flinke dosis humor, weten ze een sfeer te scheppen waar de meest verstokte pessimist nog vrolijk van zou worden. Op luchtige wijze bezingen en bespreken de dames onderwerpen als diëten, liefdesverdriet, schoonmoeders, knellend ondergoed en gokverslaving. Het gerucht gaat dat er plannen zijn om hun muziek in het zorgverzekeringspakket op te nemen. Bezetting: Elly Beurskens: gitaar, banjo, zang. Adri Richter: gitaar, mandoline, zang. Beppie Gasman: akoestische bas, zang.

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 4 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Wilt u eerst iets van Babes in the Grass horen, ga dan naar "Media". De site opent met muziek van de komende band en onder de knop "Media" kunt u ook van eerdere concerten horen en zien hoe geweldig goed en leuk "onze muzikanten" zijn.

Wilt u na afloop van het concert zelf ook iets spelen of zingen, breng dan gerust uw instrument en/of stem mee en blijf gezellig nog wat "hangen"!

We hopen dat we weer op velen van u mogen rekenen. Twijfel niet: het wordt weer écht goed!

The Mile Roses

Vijf dagen geleden is het intussen dat we ons tweede najaarsconcert hadden van Folk At Home. Afgelopen zaterdag speelden Other roads in onze huiskamer en wat was het - ondanks het veel te lage bezoekersaantal - weer een geweldig leuke avond!! Iedereen die er was, heeft genoten en ook de band zelf was enthousiast en opgetogen.

Wát een leuk publiek zijn jullie toch!!! Zó enthousiast in het meezingen en meedoen, zó complimenteus en respectvol naar de artiesten toe, zó behulpzaam naar óns, de organisatie, toe! Echt geweldig. We zijn zó blij met jullie. Dank voor alle hulp bij het afwassen Hugo, Corry en Mia. Dank Annique en Ralf voor jullie nooit aflatende ijver, dank Bart voor al je hulp met filmpjes en loterij, dank Marcelle voor de foto's, dank aan het publiek voor het zo netjes mogelijk houden van mijn huis, kortom.....zonder jullie allemaal konden we dit niet volhouden!!

DIT CONCERT IS AFGELAST.

Het volgende huisconcert van Folk At Home in Tilburg op donderdag 23 maart 2023 zal verzorgd worden door een vrij "jonge" band, bestaande uit drie doorgewinterde muzikanten uit de Engelse en Schotse folkscene.
The Mile Roses bestaat uit drie singer/songwriters, die elk hun eigen authentieke bijdrage leveren aan de sound van deze geweldige band.

The Mile Roses (Kari, Kate and Simon) 2018 (voor nieuws)

Kate Bramley : violiste, zangeres en componist, in Noord-Engeland bekend als soliste, theatermaakster en lid van de band The Bad Pennies.
Simon Haworth: gitarist, bassist, ook zanger en componist, voormalig lid van The Bad Pennies en
Kari Macleod : violiste, en dus ook componist en zangeres.

Samen brengen zij een programma vol eigentijdse folk, soms wat Americana, soms wat country, soms traditioneel, maar altijd met een prachtig harmonieus samenspel op verschillende instrumenten en altijd met een verrassende samenzang van drie prima bij elkaar passende stemmen. Kortom: het wordt weer een feestje bij Folk At Home!!

Kom dus meegenieten! En reserveer tijdig een plaatsje via 06-12146455 óf mail naar hanneke@folkathome.nl

Other Roads

Beste muziekvrienden!

Drie dagen geleden is het intussen dat we ons tweede najaarsconcert hadden van Folk At Home. Afgelopen woensdag speelden The Jigantics in onze huiskamer en wat was het - ondanks het veel te lage bezoekersaantal- weer een geweldig leuke avond!! Iedereen die er was, heeft genoten en ook de band zelf was laaiend enthousiast en opgetogen.

Wát een leuk publiek zijn jullie toch!!! Zó enthousiast in het meezingen en meedoen, zó complimenteus en respectvol naar de artiesten toe, zó behulpzaam naar óns, de organisatie, toe! Echt geweldig. We zijn zó blij met jullie. Dank voor alle hulp bij het afwassen Hugo, Corry en Mia. Dank voor het bakken van de appeltaart dit keer Mia! Dank Annique voor je nooit aflatende ijver, dank Bart voor al je hulp met filmpjes en loterij, dank Marcelle voor de foto's, dank aan het publiek voor het zo netjes mogelijk houden van mijn huis, kortom.....zonder jullie allemaal konden we dit niet volhouden!!

Aan de foto's en filmpjes van deze geweldige avond wordt op dit moment nog hard gewerkt, maar u zult ze spoedig kunnen vinden op de website.

En dan nu de aankondiging van het voorlopig laatste concert van dit kalenderjaar: op zaterdag 5 november 2022 komt de werkelijk zéér goed bekend staande, kwalitatief zéér hoogstaande band Other Roads weer naar onze huiskamer.
Op een zaterdag, wat een enorme luxe is! Tussen de lockdowns in heeft deze band precies een jaar geleden ons 10 jarig jubileum luister bijgezet en hoewel we zelden een band in achtereenvolgende jaren boeken, hebben we nu toch met twee handen de gelegenheid aangegrepen om ze ook eens in het weekend binnen te kunnen halen.

Other Roads (voor nieuws 2021).jpg

Voor wie ze nog niet kent: Other Roads is een band waarvan twee leden, Pete Abbott en Gregor Borland, jarenlang deel uitmaakten van de John Wright band. Na diens overlijden besloten zij samen met Dave Walmisley een nieuwe band te vormen, genoemd naar een van John Wrights songs, Other Roads dus.

De drie muzikanten zijn werkelijk van alle markten thuis, zeer getalenteerd en kwalitatief zéér goed.

Pete Abbott componeert, zingt en speelt gitaar; Gregor Borland is een Schotse violist die van jongs af aan prijzen won op internationale concoursen, componeert, zingt backing vocals, speelt basgitaar en dus geweldig viool en is razend trots op zijn Schotse afkomst; Dave Walmisley componeert, zingt en speelt gitaar en mandoline en heeft, net als de anderen overigens, een geweldig gevoel voor humor.

Eén van de beschrijvingen van de band zegt over hen: The emphasis of their performances is always on ‘entertainment’, ensuring that the band not only deliver high class musicianship but also a ‘good time’ for their audience.

Het belooft dus weer een geweldig concert te worden, en we hopen van harte dat u ons weer helpt een "full house" te krijgen!! Normaal gesproken zit een concert van Other Roads al weken voor de datum echt vol, dus wacht niet te lang met reserveren. Het aantal zitplaatsen is nu eenmaal beperkt en door onze (voorbije) kortingsactie zijn er echt al wat stoelen gevuld! Wilt u eerst iets van Other Roads horen of zien, ga dan naar "Media". De site opent met muziek van de komende band en onder de knop "Media" kunt u ook van eerdere concerten horen en zien hoe geweldig goed en leuk "onze jongens" zijn.

Hoewel we beseffen dat dit volgende concert al over twee en een halve week plaatsvindt, hopen we toch dat weer velen van u ook dit feestje niet willen missen. Tenslotte houden echte folkclubs haast elke week wel een concert 😂
We gaan er gewoon voor en hopen dat u dat ook doet!!

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 5 november 2022 te mogen begroeten!

Wij zijn altijd blij met commentaren in de rubriek Reviews , dus leef u uit!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

wilt u na afloop van het concert zelf ook iets spelen of zingen, breng dan gerust uw instrument en/of stem mee en blijf gezellig nog wat "hangen"!

We hopen dat we weer op velen van u mogen rekenen. Twijfel niet: het wordt weer écht goed!

Er liggen op dit moment dus nog 3 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

The Jigantics


Lieve muziekvrienden!

Wow!!! Wat een opening van een nieuw seizoen Folk At Home in Tilburg hebben we gisterenavond gehad! Het optreden van de Zweedse band West of Eden, de eerste band in onze spannende "trilogie", was een doorslaand succes! We hebben zóveel leuke reacties gehoord van ons trouwe publiek! Iedereen heeft genoten en het was een bijna full house, wat echt héél erg fijn is in deze spannende tijden. En wát een hulp hebben we van alle kanten gehad....vooral met de afwas! Heerlijk! Op het moment wordt er druk gewerkt aan de filmpjes voor YouTube en aan de foto's voor op de website, maar mocht u nog foto's of filmpjes gemaakt hebben, dan willen we ze héél graag van u krijgen!! Als u ze stuurt naar mijn whatsapp (0612146455) dan komen ze zeker goed terecht. Bij voorbaat dank! En al heel binnenkort zult u zelf de foto's van deze geweldige avond op de website kunnen bekijken.

En geheel tegen onze gewoonte van "één concert per twee maanden" in, gaan we dus meteen verder met het volgende concert. De tweede band in wat ik hierboven onze trilogie noemde, is in ons vorige nieuwsbericht al aangekondigd.
Op woensdag 12 oktober 2022 komt namelijk de uit Gloucestershire afkomstige band The Jigantics weer bij ons optreden. Een superleuke, spontane, "van alle markten thuis zijnde", toegankelijke, deskundige en aardige band, die we al eerder in onze huiskamer hebben gehad en dus zó goed vonden dat we erg blij zijn dat ze weer bij ons willen spelen. Sarah Kelly (zang, ukelele), Keith Thompson (songwriter, gitarist), Martin Fitzgibbon (drummer, songwriter, zanger) en Mark Cole (zanger, accordeonist, mondharmonicaspeler) gaan van deze avond beslist weer een feest maken, met eigen nummers, maar ook covers in allerlei muziekstijlen.

Jigantics, The (voor nieuws 2022).jpg

Een greep uit recensies van diverse optredens kon u al in ons vorige nieuwsbericht lezen, maar we kunnen niet nalaten u nogmaals te vertellen dat deze band moeiteloos van muziekstijl naar muziekstijl switcht of het nu gaat om traditionele folk of over americana, over blues of over folkrock. Alle vier hele knappe muzikanten die het publiek van begin af aan weten te raken en in te pakken! We kijken er enorm naar uit ze weer te kunnen bewonderen.

Hoewel we beseffen dat dit volgende concert al over twee en een halve week plaatsvindt, hopen we toch dat weer velen van u ook dit feestje niet willen missen. Tenslotte houden echte folkclubs haast elke week wel een concert ??
We gaan er gewoon voor en hopen dat u dat ook doet!! De eerste 15 stoelen zijn al gereserveerd, maar dat is nog lang niet genoeg natuurlijk!!

Onder de knop "Media" kunt u vast een voorproefje horen van de muziek van The Jigantics

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 12 oktober 2022 te mogen begroeten!

Wij zijn altijd blij met commentaren in de rubriek Reviews , dus leef u uit!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

wilt u na afloop van het concert zelf ook iets spelen of zingen, breng dan gerust uw instrument en/of stem mee en blijf gezellig nog wat "hangen"!

We hopen dat we weer op velen van u mogen rekenen. Twijfel niet: het wordt weer écht goed!

Er liggen op dit moment dus nog 4 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

West of Eden


Beste Muziekvrienden allemaal,

Het 46e huisconcert van Folk At Home was donderdag 23 juni 2022 weer een enorm succes. Chris Green en Sophie Matthews wisten de huiskamer te vullen met aanstekelijke verhalen, prachtige songs, geweldige instrumentale hoogstandjes, hele mooie stemmen en daarbij wisten ze het publiek aan het meezingen te krijgen bij de wat meer uptempo songs en doodstil te krijgen bij prachtige ballades. Kortom: het was weer een fantastische avond.

En dan nu het volgende concert van Folk At Home! Op zaterdag 24 september 2022 ontvangen we de Zweedse band West of Eden in onze living room. Een 6 man sterke band, opgericht in 1995 door het echtpaar Martin en Jenny Schaub (waarbij Martin het gitaarspel, vocals en keyboard voor zijn rekening neemt en Jenny de leadzangeres is en accordeon speelt), met Lars Broman op viool, Henning Sernhede op mandoline en gitaren, Martin Holmlunnd op contrabas en Olav Karlevo op drums, bodhran en percussion.

West of Eden (voor nieuws).jpg

Zes rasmuzikanten die een grote voorliefde hebben voor de Keltische cultuur en muziek, waar zij traditionele songs van ten gehore brengen, maar die ook door hun eigen composities net zo makkelijk naar andere muziekstijlen uitwijken. Zij hebben intussen al 8 CD's uitgebracht en toeren al jarenlang met grote regelmaat door heel Europa, en de recensies van die optredens liegen er niet om!

"Een concert van West of Eden belooft een avond levendige folkmuziek met een scala aan traditionele akoestische instrumenten en de betoverende stem van Jenny Schaub. Op hun repertoire staan klassieke folksongs, traditionele jigs en reels, maar ook moderne folkrock. Ook een goed verhaal tussen de songs door wordt niet geschuwd. Een formule waarmee de band met groot gemak een natuurlijke ‘klik’ met het publiek opbouwt."

Hun website zegt: Swedish by birth they may be, but in heart and soul they are definitely Celtic!

Zowel na het concert van Gerry Colvin als na het concert van Niamh Parsons is er zowaar een kleine sessie achteraf geweest! Dat was enorm leuk, dus wilt u wéér zelf ook iets spelen of zingen, breng dan gerust uw instrument en/of stem mee en blijf gezellig nog wat "hangen"!

Intussen hebben we ook nog een nieuwe en voor ons spannende datum op de kalender gezet: we hebben op woensdag 12 oktober 2022 de enorm leuke band The Jigantics voor de derde keer (!) geboekt! Leuk, maar enorm spannend omdat het maar 17 dagen ná het concert van West of Eden is, die op 24 september 2022 komen spelen! Maar ja.....door corona moet er zóveel ingehaald worden en......eigenlijk zijn al die concerten zo leuk!

We hopen dat we weer op velen van u mogen rekenen. Straks in de herfst, maar ook over 7 weken! Twijfel niet: het wordt weer écht goed!

Green Matthews


Beste muziekvrienden allemaal,

Zo'n 5 maanden geleden is het alweer dat we ons vertwijfeld afvroegen of we ooit nog aan huisconcerten zouden kunnen gaan denken, gezien de lockdowns en alle corona beperkingen. En nu hebben we intussen al twee concerten achter de rug en is het volgende al weer op komst!
Het concert met Gerry Colvin in maart was een ongekend succes wat betreft muziek, gezelligheid en sfeer. Al was er nog niet zo veel publiek, iedereen díe er was heeft enorm genoten, de artiesten niet in het minst! Het was zelfs zó'n succes in onze ogen dat we, geheel tegen onze gewoonte in, meteen een volgend concert van Gerry vastgelegd hebben voor volgend jaar!
Op zondag 5 november 2023 zal hij weer in Tilburg aantreden, en dan hopelijk met de complete band!
En dan het concert met Niamh Parsons in april......eindelijk weer een vol huis! We moesten er zelf aan wennen weer zóveel mensen bij elkaar te zien! Niamhs roem snelde haar blijkbaar vooruit, want er zaten veel trouwe fans van haar in het publiek. En ze kwamen vanuit het hele land en zelfs uit het buitenland! Ook Niamh en Graham waren zeer te spreken over de sfeer in ons huis en over het vreselijk aardige publiek dat wij altijd weten te verzamelen!! Complimentje aan uzelf dus.....wij hebben het beste publiek wat een artiest zich maar kan wensen!!

De foto's en filmpjes van beide concerten zijn klaar en te vinden onder de knoppen Foto's en Media!

We gaan dus gewoon door nu! Op donderdag 23 juni 2022 komt het Engelse duo GreenMatthews weer bij ons in de huiskamer een concert verzorgen.

Green Matthews (voor nieuws)

Twee jonge, ongelooflijk getalenteerde musici, die instrumentaal werkelijk op een heel scala aan instrumenten uit de voeten kunnen. En dat niet alleen: muzikanten die ook in werkelijk álle muziekstijlen thuis zijn. Of het nu gaat om traditionele, historische folksongs of over modernere muziek, deze twee artiesten geven aan allerlei genres en op allerlei manieren hun eigen moderne draai aan de muziek die zij vertolken. Zij doen dat op zowel hedendaagse als authentieke traditionele instrumenten, en verrassen u dus net zo makkelijk met een echte schalmei of Franse doedelzak als met een dwarsfluit, gitaar, keyboard of mandoline. Zowel Sophie Matthews als Chris Green nemen daarnaast ook uitstekend de zangpartijen voor hun rekening en weten het geheel op onderhoudende wijze aan u te presenteren. Zij treden in Engeland op met verschillende shows in allerlei muziekstijlen; van Canterbury Tales tot zelf herschreven Wind in the Willows, van Brief History of Music tot The Men Who Marched Away over de 1e Wereldoorlog.
De Cd van deze laatste show is bij ons in de auto favoriet en draait dágen aan een stuk door! Daarnaast componeert Chris ook nog prachtige songs en tunes!
Trakteer uzelf dus weer op een avondje puur genot en kom naar hun huisconcert op 23 Juni 2022! De eerste reserveringen zijn al gemaakt, dus wacht niet te lang!

Onder de knop Media kunt u van een aantal van hun liedjes genieten. Daarbij opent onze site ook nog eens met een van hun nummers.

Niamh Parsons


Beste muziekvrienden allemaal,

Wat een ongelooflijk feestje is het concert van afgelopen zondag met Gerry Colvin geweest!! Wie niet heeft kunnen komen heeft écht iets gemist!
Tjongejonge, wat een sfeer, mooie liedjes en verhalen, knap instrumentaal spel en vooral wat een pret en humor. Al was het geen full house en al hadden we helaas veel afmeldingen, het was in één woord gewéldig. En wat ben ik geholpen door geweldige vrijwilligers dit keer! Natuurlijk de gouden hulp van Annique, Ralf, Arie, Bart en Roel, maar ook de spontane afwashulp van Willem, Jedy en Mieke hebben me héél goed gedaan! En hoewel het concert om half 7 afgelopen was en na de soep met broodje kroket de meeste mensen vertrokken zijn, hebben we nog met een aantal mensen tot half 1 's nachts muziek zitten maken....MAGNIFIEK.
Op dit moment wordt er hard gewerkt om de foto's en filmpjes op onze website te plaatsen en Arie kennende zal dat niet al te lang duren.

En nu dus op naar het volgende concert. Zoals u weet komt er op vrijdagavond 8 april 2022 iets heel bijzonders: de beroemde Ierse zangeres Niamh Parsons in onze huiskamer met haar gitarist Graham Dunne. Verschillende mensen hebben al tegen me gezegd "hoe heb je díe kunnen strikken?".

Niamh Parsons & Graham Dunne (voor Nieuws)

Onze verwachtingen zijn dus hooggespannen. Niamh brengt een programma van voornamelijk Ierse traditionals aangevuld met wat meer hedendaagse Ierse folk, soms in het Gaelic, soms in het Engels. Tot nu hebben zich al een flink aantal mensen aangemeld voor dit concert, we zitten al over de helft. Dus hebt u zin en tijd om te komen, wacht dan niet te lang met reserveren!

Niamh Parsons staat bekend als het hebben van een van de meest onderscheidende stemmen in de Ierse muziek. Haar stem is vegeleken met vereerde zangers als Dolores Keane, June Tabor en Sandy Denny. De grote Schotse balladezanger Archie Fisher zei over Niamh: 'een zangeres als zij komt een of twee keer per generatie langs.' Er is gezegd dat, hoewel Niamh misschien niet de beroemdste Ierse balladeer is, velen denken dat ze de beste is. Beschreven in de Boston Herald als zowel emotioneel beklijvend als tonaal zo helder als kristal, zijn de albums van Niamh 'must-have' collector's items voor elke liefhebber van liedjes en zang. Niamh beschouwt zichzelf als het voertuig voor de muziek. ‘Voor mij is het lied belangrijker dan het luisteren naar mijn stem’, zegt ze. Gedurende haar hele carrière trad Niamh op met een grote verscheidenheid aan artiesten en trad ze op op bijna elk prestigieus volksfestival aan weerszijden van de Atlantische Oceaan.

Gerry Colvin


Beste muziekvrienden!
Eindelijk.....het eerste nieuws van Folk at Home in het nieuwe jaar! We hopen dat iedereen het oude op een goede manier achter zich heeft kunnen laten en dat we met zijn allen een geweldig goed en rijkelijk met muziek gevuld nieuw jaar kunnen beleven!

Gelukkig hebben wij met een flink aantal van jullie in het oude jaar toch ons 10-jarig bestaan kunnen vieren. En dat met niemand minder dan de geweldige band Other Roads! Al was het noodgedwongen op een dinsdagavond, we hebben met een flinke groep kunnen genieten van een avondje heerlijke muziek, humor, verhalen, zang en instrumentaal vakmanschap. Onder de knop Foto's én onder de knop Media kunt u nog wat herinneringen aantreffen van dit "heerlijk avondje". En dankzij journalist en bezoeker Tom Tacken stond er een geweldig leuk artikel over onze huisconcerten in de krant! Echt heel bijzonder en leuk! Ook dat artikel kunt u bij Foto's vinden. Bij deze ook hartelijk dank aan iedereen die ons op wat voor manier dan ook gefeliciteerd heeft met ons 10-jarig bestaan.

En nu dan vol goede moed óp naar het nieuwe seizoen.

Op zondagmiddag 20 maart 2022 komt er weer een geweldig leuke band naar onze huiskamer, namelijk de
Gerry Colvin Band. Gerry Colvin is een singer-songwriter die zich niet in hokjes laat stoppen. Een in Engeland geboren muzikale duizendpoot, die in Nashville gewoond en gewerkt heeft, met Status Quo gespeeld heeft, allerlei muzikale samenwerkingen gehad heeft in allerlei soorten bands met verschillende muziekstijlen. Country and Western, folk, indie, americana, jazz, noem maar op, hij is van alle markten thuis. Ook heeft hij aan standup comedy gedaan in een dubbelact met MacKenzie Crook, heeft hij filmmuziek geschreven en samengewerkt met Alison Moyet. Het is bijna onmogelijk om deze artiest goed te beschrijven, daarom hier maar een stukje uit een recensie om u een idee te geven:

"How do I explain the phenomenon that is Gerry Colvin? Humorous – yes. Talented musician – yes. Excellent songwriter – yes. Okay so he is accompanied by two other talented musicians: Lyndon Webb on Mandolin and Guitar and Trish Feelan on accordion. Together they are excellent but as happened several times throughout the evening each one of them supported Gerry singly and created a whole different feel to the music again. I have to mention particularly one number which feature Gerry and Jerome on bass. I don’t have the words I would really like to describe the song but the performance sent shivers down my spine and probably that of many others"

Gerry Colvin Band (voor nieuws)2

Zelf hadden wij hem nog nooit live horen optreden, maar toen ik zijn promotiefilmpje op YouTube zag, was ik al verkocht! Zó humoristisch! Persoonlijk verheug ik me enorm op zijn/hun komst!

Omdat het een zondagmiddagconcert betreft, zullen we in de pauze niet de gebruikelijke hoeveelheid hapjes aanbieden, maar wél na afloop van het concert een kop lekkere, zelfgemaakte soep en een broodje! Bij reservering dient u wél even apart aan te geven of u hier ook gebruik van wilt maken!

U hoort het wel: we gaan er toch weer gewoon een feestje van maken, dus aarzel niet en reserveer op tijd!

Het spreekt voor zich dat we op dit moment nog niet kunnen voorspellen hoe de toekomst er uit gaat zien ná 6 maart wat coronamaatregelen betreft; mochten er dus wijzigingen op moeten treden in onze plannen of mochten er toch weer meer restricties komen, dan laten we u dat zo snel mogelijk weten uiteraard. Als alles wél door kan gaan en de toekomst er steeds zonniger uit gaat zien, maar bepaalde regels nog wel gehandhaafd moeten blijven, dan zullen wij ons daar net als in november weer netjes naar voegen. Dus in dat geval moet u toch uw coronacheck bij de hand houden en eventueel een mondkapje. Maar we zullen voorlopig gewoon positief blijven hopen dat alles weer snel normaal gaat worden!

Wij zijn altijd blij met commentaren in de rubriek Reviews , dus leef u uit!

Onder de knop Media kunt u van een aantal muzikanten van hun liedjes genieten. Daarbij opent onze site ook nog eens met een van hun nummers.

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Het zou leuk zijn als we na een concert een hele leuke sessie kunnen hebben! Dus blijf na het concert gerust nog wat "hangen" om mee te zingen of mee te spelen en breng gerust uw eigen instrument mee!

Er liggen op dit moment dus nog 3 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Op vrijdag 8 april 2022 (ja, dat is al drie weken ná het concert van Gerry Colvin) staat het concert gepland van de beroemde Ierse zangeres Niamh Parsons. En op zondag 25 september 2022 verwachten we de geweldige band West of Eden weer in onze huiskamer! Noteer de data!

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Other Roads


Het is zover: we mogen weer van start met onze huisconcerten!!!! Wat hebben we hiernaar uitgekeken! En zoals al eerder aangekondigd, gaan we dus vol enthousiasme aan de slag om het 10 jarig bestaan van Folk At Home te vieren.

En dat gaan we proberen te doen met een klapper, want volkomen onverwacht hebben we de kans gekregen de inmiddels in het folkcircuit befaamde en zeer geliefde band Other Roads te boeken.

Hoewel hun tour door Nederland eigenlijk ongeveer vol zit en geen enkele organisator een concert gecancelled heeft, hebben ze laten weten dat ze voor ons Dinsdag 2 november 2021 nog een concert willen inlassen. We weten dat dat een voor Folk At Home vreemde avond is, maar het is voor ons zó'n uitgelezen kans ons jubileum met een sublieme band te vieren, dus: we gáán er voor!!!

Op de eerste plaats is het een groep die bij velen van jullie al bekend is en daarmee ook hun kwaliteiten.
Other Roads bestaat uit de muzikanten Pete Abbott, Gregor Borland en Dave Whalmisley. Pete Abbott speelde samen met Gregor Borland jarenlang in de band van de legendarische John Wright. Na diens overlijden besloot Pete
(die op dat moment al veel songs voor John schreef) samen met Gregor (die al geruime tijd de arrangementen maakte voor de band) de traditie en de muziek van John voort te zetten en zij vonden een derde bandlid in de figuur van Dave.
Wie deze band al eens gehoord heeft, zal nú meteen ongetwijfeld kaartjes willen reserveren.

Other Roads (voor nieuws 2021)

Zowel Pete als Dave zijn intussen gerenommeerde singer/songwriters, die ook een solo carrière opgebouwd hebben en samen met de buitengewoon getalenteerde Schotse vioolspeler Gregor maken zij Other Roads tot een band van uitzonderlijke hoogstaand niveau. Zij spelen voornamelijk eigen werk, soms vermengd met vioolarrangementen van traditionele melodieën en hun prachtige stemmen, hele mooie songs en getalenteerd instrumentaal spel maken deze band tot een van de beste in hun genre. Het is niet voor niets dat zij er élk jaar in slagen volle toernees door zowel Nederland als Duitsland te maken, waarbij zij vrijwel altijd weer teruggevraagd worden op de podia waar ze gespeeld hebben.

Het wordt dus rénnen voor wie zich nog van een stoel wil verzekeren! Om maar met het Engelse televisieprogramma 'Bargain Hunt' te spreken: quality always sells!!


Ongetwijfeld hebben sommigen van u vragen over hoe we het allemaal willen gaan doen wat corona betreft. We hanteren de dan geldende maatregelen van het RIVM. Op dit moment betekent dat dus dat we het concert zien als een evenement en dat we u dus moeten vragen om aan te tonen dat u geen corona heeft of dat u gevaccineerd bent. We begrijpen dat er mensen zullen zijn, die dat niet waarderen en dat vinden we heel verdrietig. Het voelt voor ons ook heel onplezierig om "politie-agentje te spelen"......we hadden het zelf liever ook anders gezien. Maar laten we met zijn allen hopen dat het maar voor héél tijdelijk zal zijn!

De data die in de agenda staan voor volgend jaar, staan nog steeds in onze planning. Op 18 maart 2022 de enorm leuke Gerry Colvin Band en op 8 april 2022 verwachten we de geweldige Ierse zangeres Niamh Parsons. Terwijl we op 25 september 2022 het optreden van West of Eden tegemoet kunnen zien.

Wij zijn altijd blij met commentaren in de rubriek Reviews , dus leef u uit!

Onder de knop Media kunt u van een aantal muzikanten van hun liedjes genieten. Daarbij opent onze site ook nog eens met een van hun nummers.

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Het zou leuk zijn als we na een concert een hele leuke sessie kunnen hebben! Dus blijf na het concert gerust nog wat "hangen" om mee te zingen of mee te spelen en breng gerust uw eigen instrument mee!

Er liggen op dit moment dus nog 4 concerten vast (?), waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Vicki Swan and Jonny Dyer


De eerste helft van de eerste maand van dit nieuwe decennium zit er op en daarmee ook de feestdagen en de nieuwjaarsrecepties! Wij van Folk At Home hopen dat u allemaal een fijne decembermaand hebt gehad en wensen u uiteraard een geweldig 2020 toe! En omdat we u ook toewensen dat het een jaar vol mooie muziek mag zijn, wordt het hoog tijd u uit te nodigen voor het eerste huisconcert van dit nieuwe jaar bij Folk At Home!
Op zaterdag 29 februari 2020 komt het duo Vicki Swan en Jonny Dyer uit Groot-Brittanië bij ons in de huiskamer om u te trakteren op een programma vol eigen liedjes en melodieën op bekende én voor de meesten van u ónbekende instrumenten!

Vicki Swan & Jonny Dyer (voor nieuws)

De uit Zweden afkomstige Vicki Swan speelt namelijk op de nyckelharpa, of eigenlijk moet ik zeggen op nyckelharpa's, want dit bijzondere instrument bestaat in vele verschillende types en toonhoogten. Het is een van oorsprong Zweeds instrument en wordt in het Nederlands ook wel sleutelvedel of sleutelharp genoemd. De snaren van de nyckelharpa worden met een strijkstok aangestreken, maar de verschillende tonen worden gevormd door een soort toetsen. Het instrument is verwant aan de draailier en wordt veel in traditionele Zweedse volksmuziek gebruikt. Daarnaast studeerde Vicki contrabas aan het conservatorium en speelt zij fluit, bagpipes, citer en zingt zij. Verder verzamelt Vicki tunes van overal en brengt ze uit in boekvorm en geeft ze workshops nyckelharpa in heel Groot-Brittanië.

Jonny Dyer is een prijswinnende gitarist en componist. Hij speelt niet alleen gitaar, maar ook accordeon, klavecimbel, koehoorn en midwinterhoorn, cornet, en daarnaast heeft hij een bijzonder mooie zangstem. Hij is thuis in vele muziekstijlen, zoals folk, soul, jazz en koormuziek en staat bekend als een onvermoeibare en gedreven muziekvernieuwer!

Samen hebben zij zich bekwaamd in het schrijven van liedjes die moeiteloos traditionele volksmuziek verbinden met hedendaagse en staan zij bekend als indrukwekkende liedbewerkers en arrangeurs. Maar wat voor u het meest van belang is: zij zorgen voor een avond vol mooie muziek met humor gebracht en voorzien van leuke achtergrondverhalen. Wij hebben hen een aantal keren live zien optreden en dat was een genot! Een plezier waar we u gráág van mee laten genieten.
Onder de knop Media kunt u al van een aantal van hun liedjes genieten. Dus aarzel niet: reserveer een stoel voor dit aparte eerste concert van het jaar en laat u verrassen door zoveel "nieuwigheid"! Het zou leuk zijn als we het nieuwe jaar met een full house konden starten! We rekenen op u!!

Dús: zorg dat u dit optreden niet mist!! We gaan er weer een feestje van maken en kijken er zélf ook enorm naar uit!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Na het vorige concert hebben we een hele leuke sessie gehad, het zou leuk zijn als dat wéér zou lukken! Dus blijf na het concert gerust nog wat "hangen" om mee te zingen of mee te spelen en breng gerust uw eigen instrument mee!

Verder is er ook nog een nieuwtje: er is een nieuwe datum voor uw agenda bijgekomen! Op Vrijdag 9 oktober 2020 verwachten we een zéér speciale artiest in de huiskamer, namelijk Steve Knightley van de band Show of Hands! Het heeft heel wat voeten in aarde gekost om deze geweldige singer/songwriter naar hier te krijgen, dus we hopen ook voor hem op een full house! Noteren dus!

Er liggen op dit moment dus nog 3 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

The Mile Roses


Het 41e huisconcert van Folk At Home in Tilburg op 23 november 2019 zal verzorgd worden door een vrij "jonge" band, bestaande uit drie doorgewinterde muzikanten uit de Engelse en Schotse folkscene.
The Mile Roses bestaat uit drie singer/songwriters, die elk hun eigen authentieke bijdrage leveren aan de sound van deze snel doorbrekende nieuwe band.

The Mile Roses (Kari, Kate and Simon) 2018 (voor nieuws)

Kate Bramley: violiste, zangeres en componist, in Noord-Engeland bekend als soliste, theatermaakster en lid van de band The Bad Pennies.
Simon Haworth: gitarist, bassist, ook zanger en componist, voormalig lid van The Bad Pennies en
Kari Macleod: violiste, en dus ook componist en zangeres.

Samen brengen zij een programma vol eigentijdse folk, soms wat Americana, soms wat country, soms traditioneel, maar altijd met een prachtig harmonieus samenspel op verschillende instrumenten en altijd met een verrassende samenzang van drie prima bij elkaar passende stemmen. Kortom: het wordt weer een feestje bij Folk At Home!!

Kom dus meegenieten! Info en reserveringen via: www.folkathome.nl óf mail naar hanneke@folkathome.nl
Let op: aangeven op facebook dat je "gaat", wordt níet als een officiële reservering gezien!

Voorproefje:
www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=rjumCd1Wu1E

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 4 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Bob Fox


Op zondagmiddag 23 juni 2019 komt in onze huiskamer Bob Fox optreden, de man die de oorzaak is geweest van ons initiatief tot het organiseren van huisconcerten, ook al weet hij daar zelf niet zoveel van af natuurlijk. Een uit Noord-Engeland afkomstige zanger met een werkelijk prachtige en warme stem, die zichzelf fantastisch op de gitaar of piano kan begeleiden. Deze Bob Fox hadden wij live in "onze" pub in Engeland op zien treden en toen we bericht kregen dat hij ook naar Nederland zou komen (we praten nu over 2010) wilden we hem natuurlijk opnieuw horen, want we waren zéér onder de indruk van hem. De plek waar we naar hem konden gaan kijken, bleek een huiskamer in Den Haag te zijn (Dank je wel Karin Pronk!!) en het concept van dat huiskamerconcert sprak ons zó aan, dat we (na héél lang aarzelen en moed verzamelen) zelf dus ook begonnen zijn met het organiseren van kleinschalige concerten in ons eigen huis. Ik mag wel zeggen met véél plezier en succes!

Bob Fox (voor nieuws)

En nu komt hij dus naar ons!!! Wat valt er over hem te vertellen? Bob is géén singer-songwriter, hij zingt nummers van anderen en dat doet hij prachtig. Zowel songs van Ralph McTell (schrijver van het beroemde Streets of London), Jez Lowe (zoals u weet één van mijn idolen), Billy Mitchell en vele, vele anderen als van bijvoorbeeld De Beatles. In Groot-Brittanië is hij de laatste jaren vooral veel bezig geweest als de "songman" in het theaterspektakel War Horse, met welke productie hij langdurig in Londens West End gestaan heeft, door de UK getoerd heeft en zelfs mee naar Zuid-Afrika geweest is. Daarbij is hij actief in allerlei "samenwerkingsverbanden", zoals samen met o.a. Jez Lowe in The Pitmen Poëts. Hij heeft net weer een toernee door Australië achter de rug en komt op 23 juni voor één concert naar Nederland, naar ons dus!! Heel speciaal! Voorproefjes van hoe Bob klinkt, kunt u weer vinden onder de knop "Media" Dit concert betreft een middagconcert!! Let dus goed op de aanvangstijd!! Om te zorgen dat mensen zowel vóór als ná het concert nog wat bezigheden in kunnen plannen, laten we de muziek beginnen om 16:00 uur. In de pauze zullen er wat minder hapjes zijn, maar na afloop van het concert rond half 7 wordt er gezorgd voor soepen en een broodje (of 2 haha). Daarom vragen we u om bij uw reservering aan te geven of u van die soep en dat broodje mee blijft genieten en of u dieetwensen of allergieën hebt.

FolkLaw


Zoals al eerder aangekondigd komt op zaterdag 11 mei 2019 de band FolkLaw naar onze huiskamer om het 38e huisconcert van Folk At Home te verzorgen. FolkLaw tourde door Europa spelend op festivals, concerten en optredens gevend, waarbij ze vrienden en fans wonnen! Beschreven als "Stijlvolle gepassioneerde folkrock" door het tijdschrift R2, krijgen FolkLaw's liedjes en muziek uw tenen gegarandeerd aan het tikken, uw brein aan het denken en uw voeten aan het dansen!
FolkLaw (voor link)

FolkLaw's virtuose vioolspel en doorgroefde zang hebben de radiogolven van radiozenders over de hele wereld bereikt, van BBC tot Radio Caroline, en hun energieke en boeiende podiumoptreden heeft ertoe geleid dat FolkLaw wordt beschreven als "een van de meest opwindende acts op het podium"! Sinds de oprichting in 2009 heeft FolkLaw meer dan 400 concerten gespeeld in kunstcentra, folkclubs en op festivals, zoals het Great British Folk Festival, Monmouth Festival, Lichfield Folk Festival, Banbury Folk Festival en Swanage Folk Festival, daarbij artiesten zoals Seth Lakeman, Ade Edmondson, Hayseed Dixie en de Wurzels ondersteunend. Dús: zorg dat u deze avond niet mist!! We gaan er weer een feestje van maken en kijken er zélf ook enorm naar uit!

Na Leanai


Over vier weken is het zover: dan gaat Folk at Home voor de eerste keer écht helemaal op de Ierse toer! Zoals al eerder aangekondigd komt op Vrijdag (!) 8 maart 2019 de Ierse band Na Leanai naar onze huiskamer om het 37e huisconcert van Folk at Home te verzorgen.

Dat we deze band hebben kunnen krijgen is écht heel, héél bijzonder!! Normaal gesproken staan ze in grote folkclubs en theaters, waar ze enorm gewaardeerd worden om hun talent en veelzijdigheid.

De vier leden van Na Leanai (spreek uit: Na Lahnee) komen uit één grote familie, namelijk de Ierse Sands familie. Hun ouders en ooms zijn de beroemde Tommy, Ben, Colum en Anne Sands die hun sporen in de Ierse folkwereld ruimschoots verdiend hebben. (Colum Sands komt overigens in oktober óók een huisconcert geven hier!). De vier kinderen hebben dus de muziek met de paplepel ingegoten gekregen en zijn grootgebracht met traditionele Ierse volksmuziek, maar óók met de modernere composities van hun oudere familieleden. Na jarenlang meegespeeld en meegezongen te hebben met die oudere generatie, besloten ze in 2014 een eigen band te vormen, Na Leanai dus, wat zoveel betekent als "de kinderen van...".
Na Leanai (voor Nieuws)

Hun muziek wordt in de altijd lovende recensies "folk met een twist" genoemd. Ze spelen zowel traditionele muziek als wat hedendaagsere, maar altijd met originele, eigen arrangementen. Prachtige stemmen gekoppeld aan zéér muzikaal spel op zowel violen (fiddles), gitaren, fluiten als percussie staan garant voor weer een geweldige muziekavond bij ons in de huiskamer!

Zomaar een greep uit wat recensies die zij mochten ontvangen:

If you are looking for something special for your event then it's Na Leanai you need.
Volmarstein Irish Folk Festival

They immediately captivated their audiences with their enchanting harmonies, fresh arrangements and engaging stage presence and have continued to grow in popularity.
Fiddlers Green Folk Festival

...the first few seconds of their set had me spellbound. The harmonies, with that Irish lilt to it, stilled the room. Utterly beautiful.
Steve Stockman - SoFar Sounds

Dús: zorg dat u deze avond niet mist!! We gaan er weer een feestje van maken en kijken er zélf ook enorm naar uit!

Jez Lowe


Het nieuwe kalenderjaar wordt voor Folk At Home geopend op zaterdag 9 februari 2019.
Wij zijn er als organisatie bijzonder blij mee en trots op dat de bekende Engelse singer/songwriter Jez Lowe op die datum opnieuw in onze huiskamer komt optreden. Jez Lowe is een Noord-Engelse folkartiest, die bovenaan ons lijstje stond van "die willen we graag nog eens hebben"! Wij hebben hem een aantal keren live op zien treden en weten dat hij garant staat voor een avondje mooie, maar ook humoristische en speelse muziek en verhalen.

Jez Lowe (voor nieuws).jpg


In 2015 is Jez in twee categorieën genomineerd geweest voor de BBC Folk Awards; vele van zijn songs worden door andere artiesten gecoverd, bijvoorbeeld door Fairport Convention en The Dubliners; hij heeft voor de BBC de muziek geschreven bij documentaires over het leven van de mijnwerkers in het noorden van Engeland en het sluiten van de mijnen daar en voor de prijswinnende BBC 2 serie The Radio Ballads componeert hij nog steeds.
Jez schrijft over álles wat hem bezighoudt: het al genoemde mijnwerkersleven, maar ook maatschappelijke situaties, relaties met en tussen mensen van allerlei kunnen, het dagelijks leven en overdenkingen over dat leven. Hij is een van de meest geboekte artiesten van de UK.
Ook in het komende kalenderjaar heeft hij tournees gepland staan door Amerika, Australië, Canada en dus ook Nederland! Hoewel Jez regelmatig tournees en concerten doet met zijn band The Bad Pennies, zal hij in Nederland solo optreden. Jez speelt vaak en graag akoestisch en begeleidt zichzelf (linkshandig) op gitaar, mandoline, ukelele, mondharmonica en banjo.

Onder de knop "Media" kunt u zijn typische, altijd herkenbare stem beluisteren in een drietal nummers van hem.
We kijken enorm naar zijn komst uit!! Dus zorg dat u erbij bent!

Other Roads

De kop is eraf! Met een heerlijk en zeer druk bezocht concert van Anthony John Clarke is gisteren het nieuwe seizoen van Folk at Home van start gegaan. En wát voor een start! Anthony John is niet voor niets onze állereerste artiest geweest 7 jaar geleden en dat heeft hij gisterenavond maar weer eens bewezen! Véél humor, veel entertainment en prachtige songs. Wat wil een mens nog meer!
Bij deze wil ik iedereen bedanken die erbij aanwezig was en niet op de laatste plaats Annique, Ralf en Arie die telkens weer onvermoeibaar hard werken om onze concertavonden mogelijk te maken. En daarnaast natuurlijk ook Roel Zoontjens die ons zo geweldig helpt door steeds al het serviesgoed te leveren, wat we weer vuil in de krat terug mogen geven! Hoera!
Maar vooral een extra complimentje ook aan jullie, bezoekers; een kwartier voor aanvang van het concert zei Anthony John tegen mij: wat heerst hier een geweldige sfeer, wat een leuk publiek! En daarmee maken jullie onze concerten dus mede tot een groot succes!

En dan nu het volgende concert: eigenlijk is het nauwelijks meer nodig de groep die op donderdag (let op!!!) 22 november 2018 bij ons in de huiskamer komt te staan, Other Roads, te introduceren. De reden dat zij op donderdag komen is heel simpel: ze zijn zó goed dat ik ze in het weekend niet zou kunnen betalen!! 't Is maar dat u het weet!
Op de eerste plaats is het een groep die bij velen van jullie al bekend is en daarmee ook hun kwaliteiten. Other Roads bestaat uit de muzikanten Pete Abbott, Gregor Borland en Dave Whalmisley. Pete Abbott speelde samen met Gregor Borland jarenlang in de band van de legendarische John Wright. Na diens overlijden besloot Pete (die op dat moment al veel songs voor John schreef) samen met Gregor (die al geruime tijd de arrangementen maakte voor de band) de traditie en de muziek van John voort te zetten en zij vonden een derde bandlid in de figuur van Dave.
Wie deze band al eens gehoord heeft, zal nú meteen ongetwijfeld kaartjes willen reserveren.

Other Roads (voor nieuws 2018)

Zowel Pete als Dave zijn intussen gerenommeerde singer/songwriters, die ook een solo carrière opgebouwd hebben en samen met de buitengewoon getalenteerde Schotse vioolspeler Gregor maken zij Other Roads tot een band van uitzonderlijke hoogstaand niveau. Zij spelen voornamelijk eigen werk, soms vermengd met vioolarrangementen van traditionele melodieën en hun prachtige stemmen, hele mooie songs en getalenteerd instrumentaal spel maken deze band tot een van de beste in hun genre. Het is niet voor niets dat zij er élk jaar in slagen volle toernees door zowel Nederland als Duitsland te maken, waarbij zij vrijwel altijd weer teruggevraagd worden op de podia waar ze gespeeld hebben.

Er zijn nú al 44 plaatsen gereserveerd!!! Het wordt dus rénnen voor wie zich nog van een stoel wil verzekeren! Om maar met het Engelse televisieprogramma 'Bargain Hunt' te spreken: quality always sells!!
Daarbij een kleine waarschuwing vooraf: met ingang van dit seizoen wordt de bijdrage in de kosten wanneer er een band optreedt standaard 15 euro. We moeten dit helaas wel doen, om de gages voor de artiesten te kunnen blijven waarborgen en jullie tóch te kunnen blijven trakteren op de overheerlijke appeltaarten en glaasjes wijn!

Reserveren kan dus vanaf nu al!

Onder de knop "Media" kunt u vast een voorproefje horen van de muziek van Other Roads.

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 22 november 2018 te mogen begroeten!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 6 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Daarom: zet de datum 22 november 2018 in uw agenda, zorg ervoor dat er niets anders tussen komt op die datum, reserveer via deze site en verzeker u van de beste zitplaatsen!!

Zoals gebruikelijk vinden wij het heerlijk om na afloop van het concert een sessie te houden, dus bespeelt u een instrument neem dat dan mee of zingt u liever blijf dan alstublieft zolang als u wilt.

Wilt u méér informatie over het "hoe en wat" van onze concerten en wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

The Jigantics

Verrassingsconcert!!!

Volkomen onverwacht en volkomen "last minute" organiseert Folk At Home aanstaande zaterdag (3 november 2018) een extra huisconcert met de geweldig leuke Engelse band The Jigantics.

Jigantics, The band-slide-1-new

Vorig jaar heeft deze groep al een enorm leuk concert gegeven in onze overvolle huiskamer en we zijn blij dat we - door afgelasting van een van hun geplande concerten- opnieuw de kans krijgen van hun heerlijke aanstekelijke muziek te genieten!
Dus heb je nog niets te doen zaterdag 3 november 2018: geef je alsnog snel op! Het is kort dag haha!

Info en reserveringen: www.folkathome.nl óf bel naar Hanneke 0612146455 óf mail naar hanneke@folkathome.nl

Anthony John Clarke

Dat was het dan! Het seizoen 2017-2018 zit er voor Folk at Home weer op. En wát voor een seizoen!! Wat hebben we een serie leuke concerten gehad:

eerst Brian Willoughby en Cathryn Craig, het duo waarbij ik ineens in de huiskamer met tranen in mijn ogen dacht: Jéétje...ik heb hier mensen in mijn huis die met Paul McCartney en Mary Hopkin hebben gewerkt!

Toen in november The Jigantics, die énorme band van 6 geweldige mensen die het allemaal een uitdaging vonden om nu eens akoestisch te spelen.

In februari waren het Kathryn Roberts en Sean Lakeman die een fantastische avond neerzetten; twee mensen uit geweldig muzikale families, met heel eigen en modernere folkmuziek.

In april hadden we wéér zo'n grote band: West of Eden uit Zweden. Ook alweer zo'n enorm leuke avond van enorm hoge kwaliteit.

En dan last but not least vorige week het duo Steve Hicks en Lynn Goulbourn. Híj een fenomenale gitarist waar het hele publiek van onder de indruk was, zij een humoristische dame, die ook heel goed op de gitaar overweg kon en mooie, maar ook humorvolle liedjes ten gehore bracht. Samen hebben ze ons weer een onvergetelijke avond bezorgd!

En dan u.....het publiek! Wat zijn we blíj met jullie! Drie van de 5 concerten waren óvervol, met zelfs een wachtlijst. Eén concert was heel goed gevuld en alleen bij het laatste concert was de kamer helaas maar halfvol. Maar al met al hebben jullie, luisteraars, ons dit jaar geweldig op de been gehouden. Wat fijn dat zóveel mensen onze concerten nog steeds waarderen en met regelmaat bezoeken. We zijn u enorm dankbaar! Dankzij u kunnen we hier nog mee doorgaan. Dus blijf komen alsjeblieft!!

Folk at Home gaat nu even met zomerreces. Maar niet voordat we u de data van de eerstkomende concerten nog even onder de neus hebben gewreven! De officiële uitnodiging voor het eerstvolgende concert zal dit jaar door omstandigheden vrij laat komen, dus schrijf de data vast op!!

Het nieuwe seizoen van Folk at Home huisconcerten in Tilburg gaat dit keer, op zaterdag 6 oktober 2018, van start met de man die in deze serie het állereerste concert voor zijn rekening nam, nu 7 jaar geleden. De uit Ierland afkomstige en nu in Engeland wonende singer/songwriter Anthony John Clarke legde toen met een geweldig optreden de lat voor al zijn opvolgers ontzettend hoog en heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteitsstandaard voor deze serie huisconcerten meteen héél opvallend en goed was!

Anthony John Clarke (voor nieuws)

Anthony John Clarke is een innemende, zeer humoristische en begaafde zanger en componist en neemt in de folkwereld een vooraanstaande plaats in. Hij werd bekend met zijn liedjes over de strijd in Ierland, met name met het nummer 'The Broken Years', maar heeft dat repertoire uitgebreid naar allerlei onderwerpen uit het leven van alle dag. De nummers 'Gloria' (sleeps on the street tonight) en 'Tuesdaynight is always karaoke' zijn zéér bekende werken van zijn hand. Anthony John heeft getoerd met Fairport Convention en is al een aantal jaren vaste mc tijdens het Fairport Cropredy folk festival. Hij toert door Nieuw-Zeeland, Australië en Amerika, en nu dus ook weer door Nederland! We kijken er enórm naar uit hem weer in onze huiskamer te kunnen laten horen! Voor info over deze serie huisconcerten en voor reserveringen voor deze geweldige avond ga naar www.folkathome.nl of bel 0612146455 of stuur een persoonlijk berichtje naar Hanneke Janissen. Let op: aangeven op facebook dat je komt of geïnteresseerd bent, wordt níet als officiële aanmelding gezien!! We hebben een e-mailadres van u nodig om onze adresgegevens door te sturen!!

Donderdag (let op!!) 22 november 2018 komt onze "huisband" Other Roads terug in onze kamer. Wie deze band al eens gehoord heeft, zal nú meteen ongetwijfeld kaartjes willen reserveren. Deze uit Engeland afkomstige band, met een Schotse violist, is absoluut fantastisch. De reden dat zij op donderdag komen is heel simpel: ze zijn zó goed dat ik ze in het weekend niet zou kunnen betalen!! 't Is maar dat u het weet!

Zaterdag 9 februari 2019 komt mijn "idool" Jez Lowe nogmaals bij ons. De man van de práchtige songs en verhalen uit de mijnstreek, de man waar ikzelf ook songs van wil zingen en waar ik uren naar kan luisteren.

Ja, ik weet het....we hebben dit jaar dríe terugkerende gasten. Maar intussen hebben we in ons publiek zoveel nieuwe gezichten erbij gekregen, dat we het risico durfden nemen. En de "ouwe" gezichten, weten hoe goed onze artiesten altijd zijn!

Reserveren kan dus vanaf nu al!

Rest mij alleen nog iedereen een fijne zomer toe te wensen, al dan niet in Nederland. Voor wie weggaat: goede reis en veilige thuiskomst. We hopen jullie allemaal weer in goede gezondheid terug te zien in oktober!! Tot dán!

Onder de knop "Media" kunt u vast een voorproefje horen van de muziek van Anthony John Clarke.

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 6 oktober 2018 te mogen begroeten!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 7 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Daarom: zet de datum 6 oktober 2018 in uw agenda, zorg ervoor dat er niets anders tussen komt op die datum, reserveer via deze site en verzeker u van de beste zitplaatsen!!

Zoals gebruikelijk vinden wij het heerlijk om na afloop van het concert een sessie te houden, dus bespeelt u een instrument neem dat dan mee of zingt u liever blijf dan alstublieft zolang als u wilt.

Wilt u méér informatie over het "hoe en wat" van onze concerten en wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Steve Hicks and Lynn Goulbourn

Het 31e huisconcert van Folk At Home was vrijdag 6 april jongstleden weer een enorm succes. De muzikanten van
West of Eden wisten de huiskamer te vullen met aanstekelijke verhalen, prachtige songs, een hele mooie stem en daarbij wisten ze het publiek aan het meezingen te krijgen bij de wat meer uptempo songs en doodstil te krijgen bij prachtige ballades. Kortom: het was weer een fantastische avond.

En dan nu het volgende concert van Folk At Home! Op zaterdag 9 juni 2018 ontvangen we het Engelse duo Steve Hicks and Lyn Goulbourn in onze huiskamer. De muziek die Steve en Lynn maken wordt gekenmerkt door pure akoestische tonen, reflectieve teksten, goed gemaakte arrangementen en ingewikkeld, complex gitaarwerk. Terwijl de genres divers zijn, is er geen compromis in kwaliteit en worden hun live uitvoeringen afgewisseld met boeiende anekdotes en humor.

Lyn Goulbourn & Steve Hicks (voor nieuws).jpg

Steve was 13 toen hij gitaar begon te spelen. Zijn eerste onderwijs was in het klassieke genre en later studeerde hij fingerstyle jazzgitaar bij Duck Baker. Tegenwoordig kun je van Steve verwachten dat hij, schijnbaar moeiteloos, klassieke ragtime, jazz, blues, Keltische, vroege en moderne klassieke stukken swing zal spelen... allemaal met een gemak dat je betoverd zal achterlaten!

Hoewel Lynn geen formele opleiding heeft genoten, is zingen een passie gedurende haar hele leven geweest en meer recentelijk heeft ze genoten van het bijwonen van vocale en uitdagende harmonie workshops in Cumbria en Shropshire, geleid en geïnspireerd door Maddy Prior en Abbie Lathe.

Onder de knop "Media" kunt u vast een voorproefje horen van hun muziek

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 9 juni 2018 te mogen begroeten!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 6 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Daarom: zet de datum 9 juni 2018 in uw agenda, zorg ervoor dat er niets anders tussen komt op die datum, reserveer via deze site en verzeker u van de beste zitplaatsen!!

Zoals gebruikelijk vinden wij het heerlijk om na afloop van het concert een sessie te houden, dus bespeelt u een instrument neem dat dan mee of zingt u liever blijf dan alstublieft zolang als u wilt.

Wilt u méér informatie over het "hoe en wat" van onze concerten en wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

West of Eden

Het 30e huisconcert van Folk At Home was zaterdag 17 februari jongstleden weer een enorm succes. Kathryn Roberts and Sean Lakeman wisten de huiskamer te vullen met aanstekelijke verhalen, prachtige songs, geweldig gitaarspel, een hele mooie stem en daarbij wisten ze het publiek aan het meezingen te krijgen bij de wat meer uptempo songs en doodstil te krijgen bij prachtige ballades. Kortom: het was weer een fantastische avond.

En dan nu het volgende concert van Folk At Home! Op vrijdag 6 april 2018 ontvangen we de Zweedse band West of Eden in onze living room. Een 6 man sterke band, opgericht in 1995 door het echtpaar Martin en Jenny Schaub (waarbij Martin het gitaarspel, vocals en keyboard voor zijn rekening neemt en Jenny de leadzangeres is en accordeon speelt), met Lars Broman op viool, Henning Sernhede op mandoline en gitaren, Martin Holmlunnd op contrabas en Olav Karlevo op drums, bodhran en percussion.

West of Eden (voor nieuws).jpg

Zes rasmuzikanten die een grote voorliefde hebben voor de Keltische cultuur en muziek, waar zij traditionele songs van ten gehore brengen, maar die ook door hun eigen composities net zo makkelijk naar andere muziekstijlen uitwijken. Zij hebben intussen al 8 CD's uitgebracht en toeren al jarenlang met grote regelmaat door heel Europa, en de recensies van die optredens liegen er niet om!

"Een concert van West of Eden belooft een avond levendige folkmuziek met een scala aan traditionele akoestische instrumenten en de betoverende stem van Jenny Schaub. Op hun repertoire staan klassieke folksongs, traditionele jigs en reels, maar ook moderne folkrock. Ook een goed verhaal tussen de songs door wordt niet geschuwd. Een formule waarmee de band met groot gemak een natuurlijke ‘klik’ met het publiek opbouwt."

Hun website zegt: Swedish by birth they may be, but in heart and soul they are definitely Celtic!

Onder de knop "Media" kunt u vast een voorproefje horen van de muziek van West of Eden.

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 6 april 2018 te mogen begroeten!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 6 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Daarom: zet de datum 6 aril 2018 in uw agenda, zorg ervoor dat er niets anders tussen komt op die datum, reserveer via deze site en verzeker u van de beste zitplaatsen!!

Zoals gebruikelijk vinden wij het heerlijk om na afloop van het concert een sessie te houden, dus bespeelt u een instrument neem dat dan mee of zingt u liever blijf dan alstublieft zolang als u wilt.

Wilt u méér informatie over het "hoe en wat" van onze concerten en wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Kathryn Roberts & Sean Lakeman

Na een spetterend optreden op 11 november 2017 door The Jigantics gaan we met dubbel zoveel plezier verder met onze serie huisconcerten! Op zaterdag 17 februari 2018 zal het Engelse duo Kathryn Roberts and Sean Lakeman een geweldig optreden komen verzorgen bij Folk At Home.

Kathryn Roberts & Sean Lakeman (voor nieuws).jpg

Kathryn Roberts en Sean Lakeman hebben zichzelf al lang bewezen als een van de meest succesvolle duo's van de Britse folk scene.
Tweemaal winnaars van de BBC Radio 2 Folk Award voor Beste Duo - 2016 en 2013 - de intimiteit van het paar en de kracht van passie op het podium hebben hen vele fans en een benijdenswaardige reputatie opgeleverd als 'Songwriters par excellence'- (froots), waarbij de zeer gevarieerde originele liedjes onderwerpen behandelen als slechte zeemeerminnen, Noorse legendes en een eenzame walvis.

Na hun laatste twee zeer geprezen albums 'Tomorrow Will Follow Today' en 'Hidden People' kunnen fans van folk en akoestische muziek zich alleen afvragen waar dit leidende paar als volgende mee zal komen.

Met een geschiedenis van meer dan 20 jaar muziek maken, met onder andere Seth Lakeman, Cara Dillon, Levellers, Kate Rusby en Show of Hands, hebben Kathryn Roberts en Sean Lakeman zich geconsolideerd als steunpilaren van de moderne Britse folk. Zij krijgen laaiende recensies, wáár ze ook spelen! Zoals bijvoorbeeld:

“Kathryn Roberts' smoky, assertive vocals are a tasty feast for listeners craving music that requires a sharp mind and an open heart.”
      Billboard Magazine

óf:

"As a guitarist, producer and co-songwriter, Sean Lakeman is one of the unsung heroes of modern British Folk"
      MOJO Magazine

Onder de knop "Media" kunt u vast een voorproefje horen van de muziek van Kathryn Roberts en Sean Lakeman.

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 17 februari 2018 te mogen begroeten!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 7 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Daarom: zet de datum 17 februari 2018 in uw agenda, zorg ervoor dat er niets anders tussen komt op die datum, reserveer via deze site en verzeker u van de beste zitplaatsen!!

Zoals gebruikelijk vinden wij het heerlijk om na afloop van het concert een sessie te houden, dus bespeelt u een instrument neem dat dan mee of zingt u liever blijf dan alstublieft zolang als u wilt.

Wilt u méér informatie over het "hoe en wat" van onze concerten en wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.


The Jigantics

Na een denderende opening op 7 oktober 2017 door Brian Willoughby en Cathryn Craigh gaan we met dubbel zoveel plezier verder met onze serie huisconcerten! Op zaterdag 11 november 2017 zal de Engelse groep The Jigantics een spetterend optreden komen verzorgen bij Folk At Home.
The Jigantics bestaan uit:
Martin Fitzgibbon (Drums, Percussion, Vocals), Mark Cole (Vocals, Mandolin, Squeezeboxes, Harmonica),
Lyndon Webb (Bass Guitar, Vocals, Guitar and more!), Keith Thompson (Vocals, Guitar, Bass Guitar),
Rick Edwards (Guitars, Vocals) en Sarah Kelly (Vocals, String Instruments).

Jigantics, The (voor nieuws).jpg

Deze band krijgt laaiende recensies, wáár ze ook spelen! Zoals bijvoorbeeld:

"What an amazing band. What a fantastic time was had by all last night no wonder the place was packed out. What an absolutely brilliant masterclass in entertainment. The whole gambit of musical styles in a one stop shop. Witty, skillful and up for a laugh The Jigantics deserve every success in the future. Try and see them somewhere they are definitely worth it. If you can wait a while they will be back at the Woodman Folk Club in the not too distant future. We were all blown away by the band and what made it so special was the warmth and energy that came from everyone. Not only are the Jigantics all very talented musicians but really lovely genuine people"
      Derry and Debra Jones, Woodman Folk Club, Kingswinford

óf:

"The Jigantics bowled into town, and left behind them a wake of warm hearts, lifted spirits, and satisfied smiles. With their brand of Cajun-kissed folk rockery, they eased us into a high quality selection of songs ranging from the not-a-dry-eye-in-the-house tear jerker, to the Doc-Martins-to-the-floor outlaw country floor shaker. A totally awesome band who deserve all the attention and rave reviews they're getting"
      Ken Brown, Square Roots Promotions, Portsmouth

Zes vakbekwame artiesten die van alle markten thuis zijn en een spetterende show weten te geven doorspekt met volop Engelse humor. Het belooft een bijzondere avond te worden!

Onder de knop "Media" kunt u vast een voorproefje horen van de muziek van The Jigantics.

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 11 november 2017 te mogen begroeten!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 5 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Daarom: zet de datum 11 november 2017 in uw agenda, zorg ervoor dat er niets anders tussen komt op die datum, reserveer via deze site en verzeker u van de beste zitplaatsen!!

Zoals gebruikelijk vinden wij het heerlijk om na afloop van het concert een sessie te houden, dus bespeelt u een instrument neem dat dan mee of zingt u liever blijf dan alstublieft zolang als u wilt.

Wilt u méér informatie over het "hoe en wat" van onze concerten en wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Cathryn Craig and Brian Willoughby

De maand augustus loopt ten einde en dat betekent dat voor velen van ons de vakantieperiode bijna of helemaal voorbij is. We hopen dat iedereen die weg is geweest veilig en uitgerust is teruggekomen en dat degenen die níet weggeweest zijn een prima periode hier in Nederland hebben gehad. Wijzelf zijn afgelopen weekend terug gekomen van 4 heerlijke lange weken in Groot-Brittannië boordevol muziek! Na eerst zelf een week opgetreden te hebben, zijn we allerlei folk festivals afgegaan waar we héél veel nieuwe artiesten en bands hebben leren kennen, veel concerten bezocht hebben en geweldige sessies hebben meegemaakt. Voor Folk At Home is dat alleen maar goed geweest: we hebben zóveel contacten gelegd, dat we nog wel even door zullen moeten gaan met het organiseren van huisconcerten!

Het afgelopen seizoen is voor Folk At Home geweldig goed verlopen: drie volkomen uitverkochte huiskamers en twee goed bezochte, en 5 goede concerten waar de bezoekers heel tevreden en enthousiast over waren, ook al waren ze heel verschillend.

We willen iedereen die onze concerten bezocht heeft of die ons op andere wijze een warm hart toedraagt dan ook van harte bedanken! Zonder jullie steun en aanwezigheid zou Folk At Home er helemaal niet zijn!!! We hopen dat we ook in het nieuwe seizoen weer op uw bijdragen mogen rekenen!

En dat brengt ons dan vanzelf bij de opening van het nieuwe seizoen!

Op zaterdag 7 oktober 2017 (LET OP: dit is een gewijzigde datum, het concert van 30 september is dus verplaatst naar 7 oktober!) komt het duo Cathryn Craig and Brian Willoughby naar Nederland om speciaal voor Folk At Home een concert te geven. We hebben dit duo vorig jaar in Saltburn tijdens het folkfestival daar gehoord en leren kennen en waren er zeer over te spreken!
Cathryn Craig and Brian Willoughby (voor nieuws).jpg

Brian Willoughby is een geweldige gitarist en songwriter die songs voor vele andere artiesten geschreven heeft, waaronder Mary Hopkin met wie hij ook een cd opgenomen heeft. Hij leerde Cathryn Craig kennen in Nashville waar hij in een studio aan het werk was. De studio-eigenaar zei dat hij voor een van Brians songs de perfecte zangeres wist en zó leerde Brian zijn partner Cathryn Craig kennen. Ook zij componeerde en samen vormen zij sinds die tijd een hecht duo, zowel wat het schrijven van songs betreft en het uitvoeren ervan als wat betreft het delen van het dagelijks leven. Hun shows zitten vol met humoristische verhalen en anekdotes over hun leven thuis en onderweg en hun muziek is zeer toegankelijk. Een veelzeggende recensie in dat opzicht is de vo0lgende:

“Long live traditional music, even when it's only just been written” (The Living Tradition)

Op onze website www.folkathome.nl kunt u al luisteren naar een aantal songs van dit leuke duo!

En zoals altijd streven we weer naar een sessie achteraf, dus blijf gerust hangen om wat mee te zingen of breng alsjeblieft je instrument mee om zelf ook wat te spelen! Het belooft weer een mooi openingsconcert te worden van een nieuw seizoen Folk At Home!! Een seizoen dat weer zéér afwisselend zal worden, met duo's en twee gróte bands, waar we met veel enthousiasme en hooggespannen verwachtingen naar uitkijken! Kom dus allemaal weer meegenieten!! En nodig gerust nieuwe vrienden, collegae, kennissen en familieleden uit of stuur ze deze mail door! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!!

Dan McKinnon

De eerste 26 concerten van Folk At Home zitten erop!! Maar we gaan gewoon door natuurlijk:
op vrijdag 23 juni 2017 komt de Canadese Singer/Songwriter Dan McKinnon bij ons in de huiskamer een bijzonder concert verzorgen.
Dan McKinnon (voor Nieuws).jpg

Dan McKinnon is een uit Nova Scotia afkomstige singer/songwriter die, beïnvloed door de verhalen over vroeger die zijn grootmoeder tijdens zijn jeugd vertelde, zich ontwikkeld heeft tot een ware troubadour! Hij is een verteller pur sang met een groot gevoel voor humor en een lach die iedereen verwarmt! Met een overvloed aan zelfgeschreven songs over de historie van zijn land, over het leven op zee, over datgene wat een mens beroert, over het oorlogsleven en over de liefde, weet Dan al meer dan dertig jaar alle harten te raken.

Oorspronkelijk begonnen als hoornist, ontwikkelde hij zich later tot een geweldige gitarist met een bijzonder mooie zangstem. Zijn grootste stimulans om zich met folk muziek bezig te houden was de beroemde Stan Rogers van wie hij in 1979 diep onder de indruk raakte.

Hij was als "busker", straatartiest, meer dan dertien jaar te vinden in het centrum van Halifax en had al 4 cd's uitgebracht, toen hij "ontdekt" werd door een muziekproducent en binnen korte tijd werd zijn vijfde cd 'Fields of Dreams and Glory' een enorm succes in allerlei landen en werd 74 weken op een rij op diverse radiostations gespeeld!

Dan toert elk jaar door de UK, maar dit jaar komt hij dus ook, speciaal voor Folk at Home, naar Nederland. Kom meegenieten van deze bijzondere artiest!

Onder de knop "Media" kunt u vast een voorproefje horen van de muziek van Dan McKinnon.

Wij kijken enorm naar dit concert uit en zouden het leuk vinden u op 23 juni 2017 te mogen begroeten!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 5 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Daarom: zet de datum 23 juni 2017 in uw agenda, zorg ervoor dat er niets anders tussen komt op die datum, reserveer via deze site en verzeker u van de beste zitplaatsen!!

Zoals gebruikelijk vinden wij het heerlijk om na afloop van het concert een sessie te houden, dus bespeelt u een instrument neem dat dan mee of zingt u liever blijf dan alstublieft zolang als u wilt.

Wilt u méér informatie over het "hoe en wat" van onze concerten en wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.


GreenMatthews (Chris Green en Sopie Matthews)

De eerste 25 concerten van Folk At Home zitten erop!! Maar we gaan gewoon door natuurlijk:
op vrijdag 7 april 2017 komt het duo GreenMatthews bij ons in de huiskamer een bijzonder concert verzorgen.
Hoewel ál onze concerten bijzonder zijn natuurlijk, heeft dit concert een speciaal tintje omdat Chris Green en Sophie Matthews zowel gebruik maken van moderne instrumenten als van traditionele oude. Chris en Sophie zijn enorm getalenteerde muzikanten die werkelijk van alle markten thuis zijn. Zij treden in Engeland vaak op in gekostumeerde, thematische voorstellingen (muziek rond en in een verhaal) zoals de 'Canterbury Tales', 'A Medieval Christmas Story' en 'A Brief History of Music', maar zijn ook volkomen op hun gemak in akoestische optredens met losstaand repertoire.

Green Matthews (voor nieuws).jpg

Op hun website kunt u lezen: Chris Green en Sophie Matthews spelen traditionele Engelse liederen en melodieën in een 21-eeuwse kick-ass stijl. Met een verleidelijke mix van oude instrumenten zoals de citer, de doedelzak, schalmei en moderne folk-instrumenten zoals gitaar, fluit en accordeon, geven Chris en Sophie nieuw leven aan materiaal van honderden jaren geleden. Het resultaat is vernieuwend, relevant en toegankelijk voor een modern publiek.

Wij hebben deze jonge begaafde artiesten leren kennen op het Robin Hood Festival in Sherwood Forest waar hun kennis en vaardigheid tezamen met hun interactie met het publiek en hun humor echt indruk op ons hebben gemaakt!

In hun optredens krijgt u een mix te zien van Engelse humor en oprechte liefde voor de Engelse muziektraditie.
De originele liedjes, die na lange research in bibliotheken werden getraceerd, worden gespeeld op basis van uitgebreid historisch onderzoek waardoor een fascinerend beeld ontstaat van het leven en de verhalen uit het verleden van Engeland. Vooral hun CD met songs uit de eerste Wereldoorlog heeft op ons grote indruk gemaakt!

George Papavgeris

Op vrijdag 17 februari 2017 zal het 25e huisconcert in de serie Folk At Home in Tilburg gegeven worden door niemand minder dan de in Griekenland geboren en nu in Engeland woonachtige singer/songwriter George Papavgeris.

George Papavgeris (voor nieuws).jpg

Kent u de sfeer nog van de muziek van "Liesbeth List zingt Theodorakis" of "De Mauthausencyclus"? Dát sfeertje van Theodorakis, de aanklacht tegen de holocaust en de misstanden in de wereld, brengt de in de UK zeer gewaardeerde en gerenommeerde George Papavgeris in zijn composities mee. Songs over wat er mis is in de huidige maatschappij, gemengd met ballades over alles wat hem lief is, met onmiskenbaar af en toe de Griekse invloeden van zijn geboorteland.

In zijn jonge jaren schreef George protestsongs tegen het regime in zijn geboorteland Griekenland, in de jaren 70 verhuisde hij naar Engeland waar hij de muziek leerde kennen van bijvoorbeeld Stan Rogers en the Kings Singers. In de jaren 90 woonde hij in Nederland waar hij onder de indruk raakte van de muziek van onder meer Flairck en Angelo Branduardi. Een tiental jaren later keerde hij terug naar Engeland waar hij intussen zoals gezegd als een briljante musicus te boek staat en door veel artiesten in het folk circuit gecoverd wordt. Hij heeft over de hele wereld opgetreden zowel solo als met andere musici, waaronder Jonny Dyer en Vicky Swan, met wie hij samen optrad onder de naam George Papavgeris and his Lost Marbles.

Helaas heeft George twee weken geleden te kennen gegeven dat hij gaat stoppen met het geven van concerten. Dit wordt dus zijn laatste internationale tour en tevens uw laatste kans om van zijn muziek te komen genieten!! Laat deze mogelijkheid u niet ontglippen!

Winter Wilson


Op vrijdag 7 oktober jongstleden werd het nieuwe seizoen van Folk At Home in Tilburg geopend met een grandioos optreden van The Lasses (Sophie ter Schure and Margot Limburg) in samenwerking met Kathryn Claire.
De huiskamer zat weer ouderwets vol en het publiek heeft genoten van een avond vol mooie liedjes, leuke anekdotes, goed viool- en gitaarspel, maar vooral prachtige harmonieën en samenzang.

Op vrijdag 18 november 2016 hopen we dat de kamer wederom vol zal zitten voor het optreden van Kip Winter en Dave Wilson, een echtpaar dat optreedt onder de naam Winter Wilson en een zeer geliefd en veel gevraagd duo is op folkfestivals en in folkclubs over heel Engeland. (Zelf hebben wij van Folk At Home ze minstens drie keer live zien optreden en wij waren erg enthousiast!)

Winter Wilson (voor nieuws).jpg

Kip Winter is overtuigd Schotse, maar werd geboren in Duitsland uit ouders die toen in Nederland woonden. Zoals zij het zelf uitdrukt: "a bad day out"! Ze groeide op in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Schotland en kreeg haar liefde voor de muziek met de paplepel ingegoten tijdens het zingen met de familie in de auto tijdens de vele reizen naar de Schotse Hebriden. Ze speelt piano sinds haar 9e, fluit, gitaar en bas, accordeon en ukelele, maar bovenal zingt ze graag, in allerlei stijlen van klassiek tot jazz, maar vooral folk en blues. Zij schrijft veel eigen werk, soms samen met Dave en hun songs worden door veel gerenommeerde artiesten gecoverd, zoals bijvoorbeeld het nummer 'Storm Around Tumbledown' dat op CD gezet werd door zowel Anthony John Clarke als Vin Garbutt.

Dave Wilson komt uit Sleaford, Lincolnshire in Engeland. Hij leerde zichzelf gitaar spelen op zijn 17e vanuit een songbook van Dave Bowie en begon in de jaren 80 zijn eigen nummers te schrijven toen hij een regelmatige bezoeker werd van de Boston Folk Club en erachter kwam dat hij veel te weinig folksongs kende!

Zowel Kip als Dave kunnen ook in solo nummers prima uit de voeten. Na jarenlang als semi professionals opgetreden te hebben, kozen ze er in 2012 voor om een professionele carrière op te bouwen. Hun repertoire bestaat uit zelfgeschreven liedjes over het leven van alledag gecombineerd met zelfreflectie en beschouwing van "het grote geheel" van het leven dat we allen leiden.

Maar naast hun kwaliteiten als singer/songwriters en muzikanten, zijn ze vooral ook zeer geliefde festival- en folkclubgasten vanwege hun humoristische presentatie tijdens hun shows.

Er bestaan verschillende CD's van Winter/Wilson, waaronder de CD 'Footprints' uit 2012, 'Cutting Free' uit 2013 en hun nieuwste CD 'Ashes to Dust' uit 2015, die laaiende kritieken kreeg van verschillende vooraanstaande recensenten.

"Always seriously good performers........their vocal harmonies just ooze certainty"
Dai Woosnam, Living Tradition

"In 30 years of listening to folk music, I have never heard two voices blend so perfectly"
David Aird, Chairman Glenfarg Folk Club

"...one of those albums you will listen to over and again."
Allan Wilkinson, Northern Sky

Tight harmonies, killer songs and a lot of fun – that’s Winter Wilson!

The Lasses (Sophie ter Schure and Margot Limburg) in combinatie met Kathryn Claire

Het volgende huisconcert bij Folk At Home zal plaatsvinden op vrijdag 07 oktober 2016.
Dit keer mogen wij The Lasses (Sophie ter Schure and Margot Limburg) in combinatie met Kathryn Claire in onze huiskamer ontvangen.

The Lasses & Kathryn Claire (voor nieuws).jpg

Twee (import-)Amsterdamse vrouwen zingen met passie, overtuiging en humor een geweldige schat aan traditionele en originele folkmuziek. Margot Limburg en Sophie ter Schure (samen The Lasses) timmeren inmiddels al drie jaar aan de weg in binnen- en buitenland en brachten vorig jaar hun tweede album “Daughters” uit. (Volgens fRoots, in een mooi Brits understatement: “rather recommendable!”) Ze staan bekend om hun humorvolle introducties van de toch vaak droevige liedjes, die loepzuiver en vol gevoel worden gezongen. De warme alt van Margot en de gevoelige sopraan van Sophie sluiten perfect bij elkaar aan.
In 2015 ontmoette het duo bij een Ierse sessie in Amsterdam de Amerikaanse violiste en singer-songwriter Kathryn Claire. De tweestemmige liedjes van The Lasses kregen ineens een derde, donkerder stem erbij, plus een geweldige vioolpartij, en ook Kathryns liedjes bleken goed in de smaak te vallen met driestemmige refreinen. Zo werd een terugkerende samenwerking gesmeed: in 2015 speelde het trio in het voorjaar in Oregon, en in het najaar in allerlei kerkjes en folkpodia in Nederland. Ook in 2016 treden The Lasses op met Kathryn Claire; in april in Amerika, en eind september/begin oktober in Nederland.
Kathryn Claire is een begenadigd violiste, gitariste en zangeres, met een stevige basis in het klassieke en traditionele repertoire. Niet alleen speelt ze geweldig, ze schrijft ook wonderschone persoonlijke liedjes, die ze met charisma en charme naar het podium brengt. Kathryn speelt over de hele wereld en met vele verschillende artiesten; haar gevoeligheid als muzikant zorgt dat ze naadloos bij anderen aansluit, en daar kunnen The Lasses over meepraten. Als u The Lasses met Kathryn Claire komt beluisteren, heeft u eigenlijk drie vliegen in één klap: originele Amerikaanse liedjes van Kathryn, traditioneel repertoire in duet van The Lasses, en driestemmige folk met hart en ziel van alle vrouwen bij elkaar.

Onder de knop "Media" kunt u hun stemmen beluisteren in een drietal nummers.
We kijken enorm naar hun komst uit!! Dus zorg dat u erbij bent!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 6 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.


Richard Grainger

Het tweede huisconcert bij Folk at Home in 2016 zal plaatsvinden op zaterdag 16 april.
Wij zijn er als organisatie bijzonder blij mee dat de bekende Engelse singer/songwriter Richard Grainger op die datum in onze huiskamer komt optreden. Richard Grainger is vandaag de dag een van de meest productieve en veelzijdige artiesten binnen de Folk Scene.

Richard Grainger (voor nieuws).jpg

"Een alom gerespecteerde gitarist, zanger, songwriter, vernieuwer, schrijver en entertainer, met een duidelijke en 'boeiende' vocale stijl". Zijn liedjes worden op grote schaal uitgevoerd door verschillende artiesten. Vanaf zijn jonge jaren toerde hij langs folk clubs in het noordoosten en werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de populaire Teesside Fettlers Folk Group. Hij volgde in de voetsporen van Vin Garbutt en zijn 'mentor' Ron Angel. Richards liedjes bereikten daarbij brede erkenning. Hij is regelmatig 'live' en op de plaat te horen in de BBC Folk Show op Radio 2. De muzikale samenwerking met Chris Parkinson leverde een deel van het materiaal op dat te horen is op het Folk Song album 'Thunderwood'. Hij heeft 13 albums opgenomen en zijn nieuwste album, getiteld 'Hard Road To Prospect Hill', is uitgebracht in de zomer van 2015.

Onder de knop "Media" kunt u zijn stem beluisteren in een drietal nummers van hem.
We kijken enorm naar zijn komst uit!! Dus zorg dat u erbij bent!


Jez Lowe

Het nieuwe kalenderjaar wordt voor Folk at Home geopend op zaterdag 20 februari 2016.
Wij zijn er als organisatie bijzonder blij mee en trots op dat de bekende Engelse singer/songwriter Jez Lowe op die datum in onze huiskamer komt optreden. Jez Lowe is een Noord-Engelse folkartiest, die bovenaan ons lijstje stond van "die willen we graag ook eens hebben"! Wij hebben hem een aantal keren live op zien treden en weten dat hij garant staat voor een avondje mooie, maar ook humoristische en speelse muziek en verhalen.

Jez Lowe (voor nieuws).jpg


In het afgelopen seizoen is Jez in twee categorieën genomineerd geweest voor de BBC Folk Awards; vele van zijn songs worden door andere artiesten gecoverd, bijvoorbeeld door Fairport Convention en The Dubliners; hij heeft voor de BBC de muziek geschreven bij documentaires over het leven van de mijnwerkers in het noorden van Engeland en het sluiten van de mijnen daar en voor de prijswinnende BBC 2 serie The Radio Ballads componeert hij nog steeds.
Jez schrijft over álles wat hem bezighoudt: het al genoemde mijnwerkersleven, maar ook maatschappelijke situaties, relaties met en tussen mensen van allerlei kunnen, het dagelijks leven en overdenkingen over dat leven. Hij is een van de meest geboekte artiesten van de UK.
Alleen al in het komende kalenderjaar heeft hij tournees gepland staan door Amerika, Australië, Canada en dus ook Nederland! Hoewel Jez regelmatig tournees en concerten doet met zijn band The Bad Pennies, zal hij in Nederland solo optreden. Jez speelt vaak en graag akoestisch en begeleidt zichzelf (linkshandig) op gitaar, mandoline, ukelele, mondharmonica en banjo.

Onder de knop "Media" kunt u zijn typische, altijd herkenbare stem beluisteren in een drietal nummers van hem.
We kijken enorm naar zijn komst uit!! Dus zorg dat u erbij bent!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 4 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Tip Jar

Drie dagen geleden is het nog maar dat we het duo Hungrytown in onze huiskamer te gast hadden, de soep is nog maar nét op en toch is hier alweer de aankondiging van ons volgende huisconcert. De tijd vliegt immers en agenda's staan tegenwoordig nu eenmaal snel vol! Het was weer een hele gezellige middag afgelopen zondag, met niet zoveel publiek als we gewend zijn, maar met wél weer een hele fijne sfeer en een enorm gezellige sessie ná! De zelfgemaakte soepen en broodjes kroket vonden gretig aftrek en we denken, of hopen tenminste, dat iedereen tevreden naar huis is gegaan. Het eerste videofilmpje van deze avond staat inmiddels op de website onder de knop "media" en de foto's volgen zo spoedig mogelijk!

En dan ons volgende concert: een jubileumconcert nog wel!! Op vrijdag 27 november 2015 komt het duo (in ons geval trio) Tip Jar het 20e concert in de serie huisconcerten van Folk at Home in Tilburg verzorgen!

Tip Jar Terheijden [voor nieuws] (van Malou Vermeulen).jpg


Een duo van Nederlandse bodem, Bart de Win en Arianne Knegt, rasmuzikanten die voor deze gelegenheid de violist Joost van Es mee zullen brengen (omdat ik die zo heerlijk vond spelen op hun cd!)
Hoewel Bart de Win afstudeerde als jazzmusicus, is de muziek die Tip Jar brengt geen jazz te noemen. Zelf omschrijven Bart en Arianne hun muziek als americana met rootsy/pop invloeden oftewel een crossover tussen americana, country, gospel and jazz. Zij componeren hun eigen songs en wij vonden het resultaat van hun eerste cd een verfrissende en afwisselende mix van stijlen, voor ons gevoel het meest neigend naar country. Bart is een alleskunner en speelt zowel gitaar, als (góed) piano/keyboard, accordeon etc. Voeg daarbij twee stemmen die prachtig bij elkaar kleuren en u bent verzekerd van een heleboel mooie muziek!
We hebben dus weer hoge verwachtingen van de komende concertavond en we hopen dat u weer met ons mee wilt genieten!

En natuurlijk hopen we weer op een gezellige sessie achteraf. Het komt al steeds vaker voor dat iemand zijn/haar muziekinstrument mee durft te brengen en dat is precies waar we van begin af aan op hoopten: doe gezellig mee!! En ja: uw stem is ook een instrument!!

We hopen velen van u te mogen begroeten!

Voorbeelden van hun muziek kunt u horen bij het openen van de website en onder de knop "Media".

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 4 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik dan hier.


Hungrytown

Op zondag 11 oktober 2015 om 16:00 uur zal het nieuwe concertseizoen van Folk at Home van start gaan met een optreden van een Amerikaans duo, Rebecca Hall en Ken Anderson, die samen opereren onder de naam Hungrytown.

Hungrytown Windham1 (voor Nieuws).jpg

Deze twee muzikanten leerden elkaar kennen in New York, waar Rebecca aanvankelijk als jazz-zangeres werkzaam was en Ken als drummer. Hun overstap naar de folk scene werd letterlijk geïnitieerd door een nalatenschap. Een goede vriendin van hen beiden bepaalde dat na haar overlijden haar hele collectie elpee’s en cd’s met folk music uit de jaren ’60 plús haar gitaar aan Rebecca en Ken gegeven moesten worden. Hoe meer deze twee luisterden naar de muziek die ze gekregen hadden, des te meer raakten ze in de ban van échte folk en gingen ze zich toeleggen op het zelf uitvoeren en componeren van deze muziekstijl. In 2003 namen beide ontslag om zich helemaal aan een carrière in de muziek te wijden. Na eerst het uitbrengen van twee solo cd’s door Rebecca, geproduceerd door Ken, nam het duo in 2008 hun eerste cd 'Hungrytown' op, die lovende kritieken kreeg. Onlangs is de 3e cd uitgebracht, 'Further West', en het duo is momenteel de helft van het jaar op toernee in Noord-Amerika, Europa en Nieuw-Zeeland.

Ze worden geroemd om Rebecca’s stemkwaliteiten, gekoppeld aan Kens virtuoze spel op verschillende instrumenten en om zijn uitstekende arrangementen. Daarbij wordt genoemd dat haar composities niet onder doen voor traditionals en dat hij voor prachtige harmonieën zorgt. Ondanks het feit dat het hier om een Amerikaans hedendaags folk duo gaat, doet hun muziek denken aan zowel traditionele Engelse folk als aan muziek van de Appalachen.

Wij, de organisatoren van Folk At Home, waren er eerlijk gezegd in eerste instantie ook van overtuigd te maken te hebben met een Engels duo! We zijn héél erg blij dat Rebecca en Ken voor ons het nieuwe seizoen huisconcerten zullen openen en we nodigen u van harte uit mee te komen genieten van twee geweldige muzikanten met mooie stemmen, inhoudelijk prachtige nummers en kwalitatief hoogstaande begeleidingen en harmonieën.

Omdat dit concert op een zondagmiddag plaatsvindt, kunt u bij reservering weer aangeven of u ook mee wilt genieten van het “kopje soep met broodje kroket” achteraf!

We hopen velen van u te mogen begroeten!

Voorbeelden van hun muziek kunt u horen onder de knop "Media".

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Er liggen op dit moment dus nog 4 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"


Fricklesome Amsel

Na het geslaagde optreden van Tom Clelland, bijgestaan door John Weatherby op de banjo, op zaterdag 11 april, waarvan u onder de knoppen "Foto's" en "Reviews" het levende bewijs kunt vinden, kunnen we u bij deze op de hoogte brengen van en van harte uitnodigen voor het laatste huisconcert van Folk at Home vóór de zomervakantie:

Op zaterdag 30 mei 2015 zal de band Fricklesome Amsel bij ons in de huiskamer een mix van traditionele Ierse en Schotse melodieën ten gehore brengen met ter afwisseling af en toe een werkje van eigen hand!

De van oorsprong Duitse band Fricklesome Amsel bestaat uit:
"Zimmi" (viool, contrabas, cajon, mandoline en zang), Peter (gitaar, bouzouki, cajon, zang en (tin)whistle),
Hannes (gitaar, bodhran en zang) en Rike (viool, altviool, contrabas en zang).

Fricklesome Amsel (voor Nieuws archief).jpg

4 Jonge muzikanten die van alle markten thuis zijn en al jaren aan de weg timmeren. Hun repertoire bestaat dus zoals gezegd voornamelijk uit traditionele Ierse en Schotse muziek, maar voor speciale programma's worden speciale nummers ten gehore gebracht. Zo zijn zij in het afgelopen najaar uitgenodigd geweest om een bevrijdingsplechtigheid en herdenking van oorlogsslachtoffers op te luisteren samen met een Engelse en Franse band en voor die gelegenheid is hun repertoire uitgebreid met speciale muziek passend bij de gelegenheid. Ook brengen zij een Kerstprogramma met uiteraard weer aangepaste muziek. Maar bij ons in de huiskamer zullen zij ons gaan laten genieten van echte traditionele folk uit Ierland, Schotland en Engeland. Voorbeelden van hun muziek kunt u horen onder de knop "Media". Helaas zijn dit nog opnamen van de oude cd, maar een nieuwe cd schijnt in de maak te zijn!

Wij kijken erg naar hun komst uit, omdat we ze al jaren kennen en Annique ze ook op het Mansfield Folk Festival op heeft zien treden en we dus weten hoe goed ze zijn! En ook zijzelf hebben er erg veel zin in om in onze huiskamer te komen spelen! Dus: zet de datum, 30 mei 2015, vast in uw agenda en geef u op via deze site, dan kan er niets meer tussen komen en bent u verzekerd van een mooi plaatsje!! Uiteraard streven we er weer naar na afloop nog even samen te jammen in de "session afterwards", dus blijf gezellig hangen en zet uw eigen stem of instrument ook nog even in werking!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.
Er liggen op dit moment dus nog 3 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik dan hier.


Tom Clelland

Nu de carnavalsconfetti weer langzaamaan neergedaald en opgeruimd is in ons Brabantse land, wordt het weer hoog tijd om u in te lichten over ons volgende huisconcert en nog even terug te blikken op het vorige! Het concert met Jonathan Byrd & The Sentimentals op 7 februari jongstleden was gelukkig net als anders vrijwel uitverkocht! Wat zijn jullie toch geweldig trouwe luisteraars!! Voor ons als organisatie is dat natuurlijk werkelijk een groot genot! Deze Amerikaanse zanger met Deense band heeft ons daarbij een uitstekende avond bezorgd. Hun muziek was wat anders dan we tot nu toe gewend waren -neigde iets meer naar de country music-, maar er waren genoeg mensen die ons verzekerden dat ze dat juist heel erg leuk vonden. Dat elk concert weer anders is, staat natuurlijk buiten kijf en is uiteraard eigenlijk ook heel erg prettig en deze avond was daar het bewijs van. Een wat andere presentatie, wat andere muziek en dus een totaal ander geheel. Maar we zijn ervan overtuigd dat ook déze keus weer een goede is geweest! De artiesten zelf hebben ook buitengewoon genoten van het spelen in onze huiskamer en daarna nog 4 dagen van het wandelen in de duinen, lekker eten en drinken en heerlijk relaxen tussen hun concerten in Eindhoven en Den Bosch door. Het was een druk weekje!!

En dan zijn we alweer toe aan ons 17e huisconcert in de serie Folk at Home. Tussen al het "bandgeweld" van dit seizoen (Other Roads, Jonathan Byrd & The Sentimentals en straks in mei Fricklesome Amsel) gaan we op zaterdag 11 april 2015 genieten van een Schotse singer/songwriter Tom Clelland genaamd. Tom is een zanger die wijzelf nog nooit live hebben zien optreden, maar waar we wel drie cd's van hebben die ons erg bevallen. Hij heeft een hele eigen, karaktervolle stem, speelt prima gitaar en staat garant voor een avondje heerlijk ontspannende "easy listening". Tenminste: zó ervaren wij zijn cd's. We hebben hem gevraagd naar Nederland te komen, omdat we erg onder de indruk waren van zijn aangename stem, prachtige teksten en mooie melodieën. Verschillende nummers van hem worden ook door andere artiesten gecoverd. (Onder meer door Anthony John Clarke)

Tom Clelland (voor Nieuws archief).jpg

Tom Clelland is een zanger die door critici omschreven wordt als “de van Gogh van de songwriters”. Hij “schildert” teksten over dood en leven, vrolijkheid en verdriet, liefde en schoonheid en dat alles met een soort onderhuidse humor. Tom zal vergezeld worden door John Weatherby, een man die wij hier al eens in huis hebben gehad als "roadie" voor Other Roads en een vriend van Tom.
John zal ook een aantal nummers begeleiden op de banjo, wat een extra dimensie toe zal voegen aan Toms muziek, dus we krijgen weer wáár voor ons geld, haha Op onze website www.folkathome.nl kunt u zoals gewoonlijk weer foto's bekijken van het concert van 7 februari en een aantal luistervoorbeelden horen van het volgende concert van 11 april 2015. We weten dat Tom en John zelf erg enthousiast zijn over hun komst naar ons huis en wij kijken dus enorm uit naar hun optreden! Dus: probeer er weer bij te zijn, want het wordt weer móói!! En zoals altijd streven we er weer naar na afloop van het concert nog gezellig wat ná te musiceren en jammen (meestal vooral zingen!) met iedereen die dat leuk vindt! Dus blijf gerust "hangen", breng je stem en/of ander instrument mee en help ons er weer een feestje van te maken!! (zoals altijd!) Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van voorgaande concerten.


Jonathan Byrd & The Sentimentals

Met méér dan dubbele vreugde kunnen we jullie zo op het einde van het jaar 2014 dit mailtje sturen.
Méér dan dubbel, omdat:

A. We terug kunnen kijken op een geweldige avond met Other Roads op 20 November jongstleden!! Hoewel we aanvankelijk bezorgd waren dat er niet genoeg mensen op een donderdag zouden kunnen komen, was onze huiskamer uiteindelijk toch bómvol! Maar dat niet alleen: er waren ook weer zo'n 13 "nieuwelingen", het publiek heeft enorm genoten (en wij ook natuurlijk), de muziek was weer van hóge kwaliteit, de presentatie weer leuk, het eten en drinken weer lekker (en óp!) en de sfeer fantastisch. Met een paar mensen én de "jongens" zijn we nog tot diep in de nacht doorgegaan met muziek en gezelligheid, ondanks het feit dat we niet verwacht hadden en het er aanvankelijk ook niet naar uitzag dat er op een "doordeweekse dag" toch een sessie zou komen. Kortom: ook ons 15e huisconcert was weer een doorslaand succes!! Foto's en reviews zijn terug te vinden (of eventueel nog te plaatsen) op onze website //www.folkathome.nl/paginas/photobook.php

B. We ineens voor het seizoen 2015 tot de zomervakantie drie nieuwe data aan u door kunnen geven voor volgende huisconcerten!! Zet ze vast in uw agenda voor volgend jaar!!
Op Zaterdag 7 Feburari 2015 komen Jonathan Byrd & The Sentimentals bij ons in de huiskamer.
Op Zaterdag 11 April 2015 kunt u naar de Schotse zanger Tom Clelland komen luisteren, als het goed is had u die datum al láng genoteerd!
Op Zaterdag 30 Mei 2015 gaan we genieten van de band Fricklesome Amsel. Een band waar we al langer contact mee hebben en die Annique ook gehoord heeft in Engeland, met andere woorden: waar we héél veel zin in hebben!!

En last but not least: we zijn erin geslaagd de zanger die ik (Hanneke) bóvenaan mijn verlanglijstje had staan namelijk Jez Lowe, over te halen om in 2016, op zaterdag 20 Februari, een solo- optreden te komen verzorgen in ons huis!! Súpergelukkig ben ik daarmee!!

C. We u bij deze uit kunnen nodigen voor ons 16e huisconcert in de serie Folk At Home!! Zoals gezegd zal dat plaatsvinden op Zaterdag 7 Februari 2015, over 7 weken dus en het wordt weer een bijzondere avond! Sowieso is dit seizoen een beetje het seizoen van de bands, drie stuks maar liefst in 4 concerten, maar het bijzonder zit dit keer ook in de combinatie van muzikanten. De Deense band The Sentimentals (met als zanger de in Scandinavië zeer bekende MC Hansen) werkt dan samen met de Amerikaanse Jonathan Byrd, een gelauwerde singer/songwriter die van origine uit Carolina komt. Zij hebben de handen ineen geslagen om een project uit te voeren waarin ze het gedachtegoed van zowel Kierkegaard "…to separate what is inseparably joined in order to put it together again" als Dylan "to live outside the law you must be honest." en "When you got nothin you got nothin to lose" in muziek tot uitdrukking brengen. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, maar wie meer over dat project, dat "Mother Tongue" heet, wil weten, kan hierover lezen op http://mothertongueproject.com/

Jonathan Byrd & The Sentimentals (voor nieuws archief).jpg

The Sentimentals streven ernaar voor andere artiesten te zijn wat The Band was voor Bob Dylan. Ze staan daarom bekend als fantastische begeleiders en zijn op tournee geweest met onder meer Matt Harlan, Ana Egge, Dana Cooper, Anthony da Costa, Sarah Mc.Dougall en nu dus met Jonathan Byrd. Deze laatste is een Amerikaanse zanger, in zijn jonge jaren een man van "12 ambachten, 13 ongelukken", maar altijd verknocht aan zijn gitaar. Hij heeft zijn eigen stijl van songwriting ontwikkeld; direct en "to the point", met diepgaande teksten en - afgaande op de woorden die hijzelf op zijn website geschreven heeft- een groot gevoel voor zelfspot en humor.

Genoeg reden dus tot die méér dan dubbele vreugde (die al dubbel wordt doordat we hem met u allen kunnen delen!!) Kom allemaal weer genieten en beoordelen of we een goede keuze hebben gemaakt voor ons volgende huisconcert!!
Meer informatie over de gasten van die avond en ook wat voorbeelden van hun muziek, kunt u vinden op de website www.folkathome.nl en op de facebook event pagina Folk at Home met Jonathan Byrd and The Sentimentals.


Other Roads

Na een lange zomer hier het eerste nieuws voor dit seizoen van Folk at Home!
We hopen dat iedereen die weg is geweest een fijne tijd heeft gehad en weer veilig teruggekomen is en dat wie níet weggeweest is tóch fijn van het mooie weer heeft kunnen genieten.
Wij hebben in elk geval weer genoeg energie opgedaan voor een volgend seizoen in onze serie huisconcerten in Tilburg.
En dat seizoen wordt dit keer tot onze grote vreugde en trots geopend met een spetterend optreden:

op donderdag 20 november 2014 zal de groep Other Roads voor de tweede keer bij ons te gast zijn.

Other Roads Foto van Poster 2013 (voor Nieuws archief).jpg

Other Roads is een driekoppige band met geweldige musici, die prachtige songs ten gehore brengen. Wie ze al eens gezien heeft, weet dat dit een band van uitzonderlijke kwaliteit is!
Pete Abbott (zanger, gitarist en componist van vele bekende en mooie nummers), Dave Walmisley (zanger, gitarist en banjospeler en ook componist) en Gregor Borland (violist, basgitarist, zanger en arrangeur) weten met drieën een enorm gevarieerd programma ten gehore te brengen en we verheugen ons er enorm op dat we hen weer voor een concert hebben weten te strikken.
En natuurlijk hopen we weer op een sessie achteraf! Dus wie nog wat ná wil spelen of zingen, is van harte uitgenodigd zijn/haar instrument (jaja: je stem is ook een instrument!) mee te brengen en na te blijven om samen gezellig nog wat muziek te maken!

We hopen van ganser harte dat u ook dit seizoen weer met velen zult komen genieten van onze concerten.


Anthony John Clarke

De stoelen zijn weer opgeborgen, de afwas is weer gedaan en het huis weer aan kant, maar de muziek van een heerlijk middagje "oude stijl" jazzy evergreens hangt nog steeds in ons hoofd! Ondanks het tegenvallende aantal bezoekers (ja, we zijn helaas verwend tegenwoordig!) hebben we gisteren toch weer een geweldig leuk huisconcert gehad met het Parijse duo Donna Lorraine Verzaro en Jean-Luc Roumier. Een heerlijk sfeertje, enthousiaste luisteraars (waarvan er één zelfs nog heel mooi een nummer mee heeft gezongen met de artiesten) en geweldig weer, waardoor de drankjes in de pauze en de soep met broodje kroket achteraf door velen fijn in de tuin genuttigd konden worden.
Al met al toch weer een heel succesvol concert!!
Op onze website www.folkathome.nl kunt u de foto's al vinden van deze geslaagde middag! En mocht u nog wat commentaar willen toevoegen of een reactie willen uiten of lezen, dan kan dat onder de knop "reviews" op diezelfde site, wij stellen dat zeer op prijs!

En dan zijn we alweer toe aan het laatste concert voor de zomervakantie en dus waarschijnlijk (hopelijk) de laatste mail van het seizoen!
Een mail waarin we eigenlijk heel hard van de daken zouden willen zingen: "hij komt, hij komt....... ", want:

met héél veel enthousiasme en trots en blijde verwachting kondigen we u ons 14e huisconcert aan in de serie Folk at Home, dit keer met niemand minder dan de man die ook het allereerste huisconcert voor zijn rekening heeft genomen Anthony John Clarke!
Op zaterdag 7 Juni 2014 zal deze Iers/Engelse singer/songwriter weer komen optreden in onze huiskamer en diegenen die het eerste concert hebben meegemaakt, zullen het met me eens zijn dat Anthony John écht tot een van de favorieten behoort.

2014-06-08 24.40-DSC2368 Folk At Home met Anthony John Clarke (van Marcelle Mientjes) (voor Nieuws archief).jpg

Deze zanger "van het eerste uur" is in dat eerste concert werkelijk fantastisch geweest en heeft de lat voor alle andere concerten heel hoog gelegd!
Velen van onze vaste luisteraars roemen Anthony Johns optreden nog steeds als een van de hoogtepunten!
We zijn er dus zelf ook enorm blij mee dat hij weer terugkomt. Met uiteraard ook weer nieuwe songs en hopelijk ook wat oude!
Anthony John Clarke is een meester-entertainer die zijn publiek niet alleen vermaakt met prachtige, soms ontroerende, soms zeer humoristische songs maar die ook in zijn presentatie zijn toehoorders van het begin tot het eind weet te boeien en te amuseren.
Op onze website www.folkathome.nl kunt een aantal liedjes van hem beluisteren.
Wij raden u ten zeerste aan om dit concert bij te wonen!! Omdat heel veel mensen in de loop van de tijd aangegeven hebben Anthony John Clarke graag nog eens terug te willen zien, is er een kans dat de huiskamer dit keer snel volloopt! Wacht dus niet te lang met reserveren!!


Donna Lorraine Verzaro en Jean-Luc Roumier

De rook van het huisconcert met het Pete Morton Trio, dat gisterenavond plaatsvond in onze huiskamer, is nog aan het optrekken; "de jongens" zijn nog maar net uitgezwaaid, het huis is weer ongeveer aan kant en wij zijn nog steeds aan het nagenieten van een geweldige avond vol aanstekelijke muziek in een heerlijke, ontspannen sfeer.

Maar toch krijgt u nu al de uitnodiging voor ons volgende folkconcert dat al over 4 weken plaats zal vinden. Hoewel....folkconcert.....we maken een soort van "uitstapje" dit keer en wel met een concert van het jazzduo
Donna Lorraine Verzaro en Jean-Luc Roumier op zondag 27 April 2014. Zíj is een van oorsprong Amerikaanse zangeres uit Colorado die nu woonachtig is in Parijs en híj is een fenomenale gitarist uit die Franse hoofdstad.

Donna Lorraine Verzano en Jean Luc Roumier (voor Nieuws archief).jpg

Samen brengen zij nu al zo'n 12 jaar een programma "jazz oude stijl", een heerlijke mix van bekende en minder bekende swingende, jazzy, dixielandachtige songs zoals Fly me to the moon, My funny Valentine, All of me etc.
Donna heeft een heerlijk warme, aangename stem en een geweldig gevoel voor timing en improvisatie en Jean-Luc is een fantastische virtuoos op de gitaar, die echter niet alleen solo geweldig goed voor de dag kan komen, maar ook als begeleider een zeer gewaardeerde gitarist is. Of zoals Donna het zelf uitdrukt
"in ons geval is de som van 1 + 1 méér dan 2".
Een biografie en voorbeelden van hun muziek kunt u in de loop van deze week op onze website www.folkathome.nl bekijken en beluisteren, waar u binnenkort overigens ook de foto's en video van het concert van gisterenavond met het Pete Morton Trio zult kunnen vinden.

Hoewel ons oorspronkelijke doel was het organiseren van huisconcerten met Engelse en Ierse folkartiesten, hebben we zelf toch enorm veel zin in de komende afwijkende aflevering van onze serie Folk at Home. We hebben Donna en Jean-Luc persoonlijk op zien treden en weten dat ze garant staan voor een middagje "feel good" entertainment.

Daarom nodigen we u bij deze van harte uit om ons 13e huisconcert op zondagmiddag 27 april 2014 bij te wonen!
Het concert begin om 15:00 uur en net als vorig jaar, toen we in exact hetzelfde weekend Michael Logen mochten ontvangen, bieden we u de gelegenheid om na afloop van het concert samen een kopje soep met een broodje (kroket?) te nuttigen. Op die manier houdt u nog een hele avond over voor eventuele andere afspraken. Tenzij u natuurlijk gezellig blijft voor de sessie achteraf!
We vragen u wél om bij het reserveren van plaatsen aan te geven of u wél of níet gebruik wilt maken van deze maaltijd!

En dat brengt me helaas nog bij het volgende onderwerp: regelmatig hebben we na afloop van een concert met aanwezigen gebrainstormd over wat je als organisatie zou moeten doen als mensen onverwacht niet op komen dagen of pas op het allerlaatste moment afzeggen. Het gangbare idee blijkt bij de mensen die daar dan over meepraten te zijn dat die afzeggers of wegblijvers toch gewoon zouden moeten betalen, want "iedereen snapt toch dat je wél je kosten hebt gemaakt en je boodschappen hebt gedaan en de artiesten moet betalen". En diezelfde aanwezigen zeggen ook steeds dat wie bij de schouwburg een kaartje bestelt vooraf moet betalen en geen teruggaaf kan krijgen.
Tóch is het ons ook deze keer weer overkomen dat er op de dag zelf nog 6 mensen niet gekomen zijn. Uiteraard waren inderdaad de boodschappen gedaan en de kosten gemaakt en 6 personen minder betekent toch 75 euro minder inkomsten. We zijn deze keer dus ook niet uit de kosten gekomen en hebben verlies geleden, want een band is nu eenmaal duurder dan een solo-artiest.
Daarom wil ik u, hoe vervelend ik het ook vind, vriendelijk maar dringend verzoeken goed uw agenda te raadplegen voor u reserveert (27 April is de dag na Koningsdag maar ook het eerste weekend van de meivakantie!), tijdig af te zeggen als u toch niet zou kunnen komen óf, als tijdig afzeggen door omstandigheden niet gaat, zo sportief te zijn om uw kaartjes tóch te betalen. En daarom nogmaals: via facebook reserveren wordt definitief níet gezien als officiële reservering.
De praktijk heeft ons helaas geleerd dat aanmeldingen via facebook als veel te vrijblijvend beschouwd worden.


Pete Morton Trio

Wat gaat de tijd toch snel!! Intussen is het al weer meer dan 3 weken geleden sinds we ons 11e huisconcert hadden in de serie Folk at Home met.... , dit keer met de Frans-Engelse Flossie Malavialle. En alweer was de avond een groot succes: een geweldige zangeres die met even groot gemak Franse chansons ten gehore bracht als Engelse folk songs, die een grote dosis humor bezat en precies wist wat een publiek nodig heeft. Al was het dit keer geen "volle bak" (ja wij zijn zó verwend dat we 35 bezoekers maar tegenvallend vinden) het was wederom een concert waar we met veel plezier op terugkijken. Zoals gewoonlijk kunt u op de website weer de foto's vinden van dit concert, gebruik hiervoor de volgende link //www.folkathome.nl/paginas/photobook.php?action=viewalbum&book=11

En natuurlijk volgt hier dan de uitnodiging voor ons volgende, 12e, huisconcert!
Op Vrijdag 28 Maart 2014 zullen we in onze huiskamer het Pete Morton Trio mogen verwelkomen. Pete Morton laat zich volgens ons het beste omschrijven als een moderne protestzanger. Hij is een singer/songwriter die zich zeer betrokken voelt bij het wel en wee van de maatschappij en de mensen die op deze wereld leven. De stijl waarin hij zijn gedreven en gepassioneerde teksten uit, wordt ook wel Urban Folk genoemd. Hij is een ware "woordkunstenaar" die in zijn songs niet alleen een boodschap maar ook een grote dosis humor en zelfspot verpakt.

Pete Morton Trio (voor Nieuws archief).jpg

Tijdens zijn tour door Nederland in Maart zal hij zich laten begeleiden door Roger Wilson op viool en gitaar en door Chris Parkinson op accordeon, melodeon en harmonica. Hoewel het altijd erg moeilijk is om mensen met elkaar te vergelijken, wordt Pete's stem door recensenten wel eens vergeleken met die van Cat Stevens. Zijn muziek bevat zowel stemmige ballades als gedreven, snellere liederen, zowel love songs als bijna gesproken teksten, maar alles met een pakkende diepgang. Wij kijken erg naar dit optreden uit!
Op bovengenoemde website www.folkathome.nl kunt u weer wat muziek van Pete Morton beluisteren.
Omdat wij - uw organisatoren dus- Roger Wilson in Engeland solo op hebben zien treden en dat erg goed vonden, proberen we te regelen dat ook híj een aantal van zijn eigen nummers zal uitvoeren.

Zoals gewoonlijk streven we weer naar lekker gezellig samen zingen en samen muziek maken in een jamsessie achteraf, dus voor wie wil: breng je stem en/of instrument weer mee en blijf na afloop gezellig hangen!


Flossie Malavialle

Hoewel de stoelen nog maar net terug op hun plek staan en we de laatste gehaktballetjes (nou...zeg maar bállen! Dank je wel Roel en Machteld!) nog aan het wegwerken zijn na het huisconcert van afgelopen zaterdag met Kick 'n' Rush, volgt hier toch al de aankondiging van ons volgende huisconcert. We beseffen namelijk dat zo rond de Sinterklaas- en Kerstdagen iedereens aandacht bij andere zaken ligt en daarbij is het concert al over 7 weken en de tijd vliegt immers!
Het publiek dat afgelopen zaterdag in groten getale aanwezig was, heeft een absolute tópavond gehad! Wat een humor, wat een sfeer en wat een enthousiasme bij zowel artiesten als luisteraars. We krijgen alleen maar positieve feedback en de reviews op onze website liegen er niet om! Fijn dat iedereen weer zo genoten heeft. De "jongens" zelf waren ook erg verguld met het enthousiasme en de complimenten van het publiek, net als met de sfeer en organisatie van de avond. Dank aan iedereen die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen! En ook dank aan allen die deelgenomen hebben aan de loterij: er gaat een bedrag van 100 euro naar de Filipijnen!

En nu gaan we dus al aan de slag met het voorbereiden van de komst van onze volgende gast op donderdag
16 Januari 2014.
Een vrouw deze keer: de in Frankrijk geboren, maar tegenwoordig in Engeland wonende Flossie Malavialle. Flossie is een veelzijdige zangeres/gitariste met een aangename, warme stem en een humoristische presentatie. Zij zingt zowel Franse chansons als Engelse traditionele folk, maar ook een ballade, blues- of countrynummer gaat haar moeiteloos af.

62479_643746622354827_1145939399_n (voor Nieuws archief).jpg

Ze houdt naar eigen zeggen van muziek met veel energie, of zoals ze dat zelf zegt "vavavoum". Eigen composities maakt ze niet of nauwelijks, maar ánderen schrijven graag nummers voor haar, zoals Keith Donelly die voor haar alle muziek op de cd Dark Horses schreef.
Flossie treedt veel op tijdens folkfestivals, maar ook in pubs en clubs zowel in binnen- als buitenland. Intussen heeft zij al 10 cd's uitgebracht!
Op onze website www.folkathome.nl kunt u een voorproefje horen van wat zij zoal ten gehore kan brengen.
Op deze website kunt u overigens ook weer foto's en video's van het afgelopen concert bekijken en beluisteren. (Dit laatste kan nog een paar dagen duren!)


Comedy Skiffle Group "Kick 'n' Rush"

Het wordt een beetje saai om elke mail te moeten/mogen beginnen met "wat was het weer een geweldig concert", maar......het is toch weer waar! Het huisconcert van vrijdag 13 september jongstleden was weer een groot succes! Wéér vrijwel volle bak, wéér een heleboel genietende en enthousiaste mensen in het publiek, wéér een zanger die er een mooie avond van wist te maken, en dit keer als "toetje" een geweldige sessie achteraf. Dankzij de mappen die Arie gemaakt had met "evergreens" en "gouwe ouwe" werd er uit volle borst rond de piano gespeeld en meegezongen. Wat een sfeertje! Ook onze gast van die avond, Martin Hutchinson, heeft het enorm naar zijn zin gehad en er op zijn eigen website nog een stukje aan gewijd!
Wij zijn er zó gelukkig mee dat we dit kunnen organiseren!!
Op de site www.folkathome.nl kunt u weer foto's en reviews zien van deze avond.

Hoewel het nog een beetje vroeg is misschien, leek het ons toch goed u alvast warm te maken voor ons volgende huisconcert. Niet omdat we denken dat er geen belangstelling voor zal bestaan, maar eigenlijk omdat we nú al (zonder enige mail vooraf) voor een derde vol zitten!
Dus bij deze alle informatie: Op zaterdag 23 November 2013 zal bij ons optreden de Comedy Skiffle Group
"Kick 'n' Rush"
uit Mansfield.
Een aantal mensen uit onze omgeving hebben deze groep al eens op zien treden, omdat deze band gespeeld heeft tijdens ons 25-jarig huwelijksfeest, dat we in Engeland gevierd hebben. Dat is dus ten dele de reden waarom we al kaartjes verkocht hebben: iedereen die ze gezien heeft, weet wat er verwacht kan worden: een avondje onvervalste humor, onbedaarlijk lachen en muzikaal vermaak! Daarbij is "Kick 'n' Rush" een veel gevraagde band in Nederland tijdens beurzen, zoals de Vakantiebeurs en de British Car and Life style beurs en treden ze zo'n twee keer per jaar ook op in het Duitse Heiligenhaus. (We verwachten dus zelfs Duitse gasten dit keer).

kicknrush_photo12 (voor Nieuws archief).jpg

Skifflemuziek is eigenlijk vrijwel alle (oude) muziek die gespeeld kan worden met een oude theekist met bezemsteel als bas en een wasbord met vingerhoedjes als percussie! Voeg daaraan toe de door "Kick 'n Rush" zelf vaak veranderde teksten op bekende melodieën + gitaar en af toe banjo, aangevuld met droge Engelse grappen en grollen en u snapt dat het een vrolijke boel gaat worden! Op onze website kunt u een voorproefje beluisteren van wat Kick 'n' Rush brengt als repertoire, maar we moeten er wel bij vermelden dat het erg moeilijk was representatieve opnames van deze band te vinden, omdat de sfeer tijdens hun optredens nou eenmaal niet op een CD te vangen is!

Hebt u dus zin om dit spektakel mee te maken, geeft u zich dan tijdig op! Omdat we vermoeden dat er dit keer een aantal mensen op de wachtlijst zullen komen te staan, willen we u echter wél vragen tíjdig af te zeggen als u gereserveerd hebt en onverhoopt niet mocht kunnen komen. Het zou jammer zijn als u het zelf moest missen, maar we vinden het óók jammer als door niet op tijd afzeggen ook anderen het moeten missen!!


Martin Hutchinson

Hier het eerste bericht van Folk At Home in het nieuwe seizoen! We hopen dat iedereen die op vakantie is geweest een hele fijne tijd heeft gehad en weer heelhuids teruggekomen is én dat wie nog op vakantie gaat net zo mag genieten als wijzelf gedaan hebben!
Maar nu wij weer veilig thuis zijn, wordt het hoog tijd de definitieve aankondiging voor ons eerstvolgende concert de deur uit te doen, want tenslotte zal dat al over 4 weken plaatsvinden!!

Zoals in de vorige mail al aangekondigd is, zal op vrijdag 13 September 2013 de uit Ierland afkomstige, maar in Utrecht wonende, singer/songwriter Martin Hutchinson bij ons zijn mooie, leuke en ontroerende liedjes ten gehore komen brengen!

Martin Hutchinson (voor Nieuws archief).jpg

Martin werd als oudste zoon in een zéér muzikale familie geboren en speelde van kindsbeen af in zijn vaders band in county Kildare, eerst als accordeonist, later legde hij zich steeds meer op de gitaar toe en begon hij aan een solocarrière.
Op onze website www.folkathome.nl vind u onder de knop "links" meer informatie over hem. Zodra u deze website opent, hoort u tevens een van zijn liedjes en onder de knop "media" hoort u nog drie andere nummers van hem. Ook op zijn eigen website www.martinhutchinson.com kunt u van alles over hem lezen en van hem horen!
Wij hebben Martin nog niet zelf live mogen meemaken, maar onder ons min of meer "vaste" publiek bevinden zich mensen die dat wel gedaan hebben en erg over hem te spreken waren.

Tevens kunt u op onze website www.folkathome.nl de agenda vinden voor het nu beginnende seizoen. Een zéér gevarieerde en gevulde agenda met volgens ons voor elk wat wils.
Zet de data vast in uw agenda, want u weet dat de kaartjes tegenwoordig de deur uit vliegen! U kunt dus als u wilt vanaf nu voor elk concert al reserveren!

Vrijdag 13 september 2013 Martin Hutchinson (Singer/songwriter uit Ierland)
Zaterdag 23 november 2013 Kick 'n' Rush (Skiffleband uit Mansfield)
Donderdag 16 januari 2014 Flossie Malavialle (Frans/Engelse zangeres met prachtige warme stem)
Vrijdag 28 maart 2014 Pete Morton, Roger Wilson en Chris Parkinson (Zang, viool, gitaar en meer, mooie composities en prachtige teksten)
Zondag 27 april 2014 Donna Verzaro en Jean-Luc Roumier (onder voorbehoud) (Ouderwetse, heerlijk herkenbare en meezingbare jazzmelodieën)
Zaterdag 7 juni 2014 Anthony John Clarke (Ierse singer/songwriter met prachtige nummers, was onze allereerste huisconcertgast!)

Als de toeloop voor onze concerten zo blijft gaan als tot nu toe het geval is geweest, denken we erover om in februari 2014 ook nog de band Fricklesome te boeken!!

Zoals gewoonlijk streven we er ook dit keer (op vrijdag 13 september dus) weer naar om na afloop van het concert nog gezellig door te musiceren met wie dit wil. Breng dus gerust uw instrument mee (jaja, je stem is ook een instrument) en blijf na afloop van het concert gezellig hangen met een glaasje om mee te doen! In de vorige mail kon u al lezen dat Arie een prachtige map heeft samengesteld met folk evergreens, zodat u allemaal mee kunt doen!!


Michael Logen

Alwéér kan ik een mail beginnen met de zin: wat hebben we genoten afgelopen vrijdagavond!! Ons 7e huisconcert, dit keer met Kieran Halpin, was een enorm succes. Hoewel ik aanvankelijk zelf wat bang was dat de meeste toehoorders zouden moeten wennen aan Kierans wat rauwere stem, heb ik alleen maar positieve reacties gehoord tot nu toe. Zijn humor, leuke presentatie, prachtige teksten, mooie songs en daarbij zijn gepassioneerdheid in de uitvoering ervan hebben velen van ons weten te raken en wat ik daarbij zelf erg ontroerend vond was het enthousiasme waarmee het hele publiek zijn refreinen meezong! Wat een genot dat wij dit kunnen en mogen organiseren!!
Op onze website www.folkathome.nl kunt u weer foto's (niet veel deze keer) en filmpjes vinden van deze geweldige avond. Ook kunt u hier zelf nog iets kwijt, als u wilt, onder de knop "reviews".

En nu komt dus bij deze de uitnodiging voor ons 8e huisconcert in de serie Folk at Home!!
Op zondag 28 april 2013 komt de jonge Amerikaanse singer/songwriter Michael Logen bij ons in de huiskamer zijn liedjes ten gehore brengen.
Máár.... hij komt niet alleen: als voorprogramma brengt hij de Zuid-Afrikaanse Dené Theron mee. Een zangeres met een mooie warme stem, die zowel Engelstalig als Zuid-Afrikaans/Nederlands zingt. Het was voor ons een verrassing dat zij met hem meekomt, maar na het beluisteren van haar muziek, zijn we erg blij met haar komst.

Het concert zal in de namiddag plaatsvinden. Dat wil zeggen dat u weer ontvangen wordt met al het gewone lekkers bij de koffie en thee natuurlijk, maar dat we dit keer de pauzehapjes iets beperken en u in plaats daarvan aanbieden om na afloop van het concert (zo rond half 7) samen met ons een kopje soep met wat broodjes te nuttigen. Op die manier kunt u toch gegeten hebben als u 's avonds nog iets wilt ondernemen óf kunt u rustig zonder honger weer blijven voor een gezellige sessie achteraf. Breng dus gerust uw stem en/of instrument weer mee als u het leuk vindt samen nog wat muziek te maken!!
Wilt u dus bij het reserveren van kaartjes óók aangeven of u van die soep met broodjes gebruik wilt maken of niet? (dieetwensen opgeven kan natuurlijk!)

Michael Logen is een singer/songwriter uit de Verenigde Staten. Zijn muziek is bij het grote publiek voornamelijk bekend doordat ze werd gebruikt in populaire Amerikaanse series als One Tree Hill en Parenthood. Daarnaast heeft hij in voorprogramma’s gestaan van onder andere John Legend en Mat Kearney.
Naast zanger en schrijver van zijn eigen muziek, is Michael Logen ook componist geweest voor zangers als Kelly Clarkson (Breaking Your Own Heart) en Mat Kearney (The City of Black and White).

Michael Logen DSC_5098 (voor Nieuws archief).jpg

Michael is opgegroeid in Lewisburg, een doopsgezinde gemeenschap in Pennsylvania. Hier heeft hij gitaar, piano en harmonica leren spelen op de muziek van Tom Paxton en Johnny Cash. Sinds zijn twaalfde jaar schrijft hij zijn eigen songs. Na het volgen van een muziekstudie, heeft hij een jaar lang gereisd door Spanje, Italië en Frankrijk. In die landen heeft hij de nummers geschreven voor zijn debuutalbum ‘Things I Failed To Mention’ (2007).

Momenteel werkt Michael samen met producer Jacquire King (Kings of Leon, Norah Jones, Tom Waits en Modest House) aan een nieuw album.
Binnenkort zal hij dit album laten horen tijdens de voorprogramma’s van onder andere Sister Hazel en Johny Lang.
Michael heeft twee keer de "We Are Listening - Singer/Songwriter of the Year Award” uit Londen gewonnen.
Hij is een steeds bekender wordende musicus die afgelopen najaar in de Mezz in Breda heeft opgetreden, waar hij onze dochter Annique meteen overrompelde met zijn songs en persoonlijkheid. In Amerika heeft hij al een zodanige bekendheid opgebouwd dat hij op tournee is geweest met onder meer John Legend en Kelly Clarkson, die ook muziek van hem gecoverd heeft. Michael heeft onder meer de soundtrack geschreven voor de soapserie One Tree Hill, voor de Beauty and the Beast en schreef ook voor Radio ABC.
Voor deze gelegenheid zullen we onze gewone "concertkamer" opstelling danig moeten wijzigen, want Michael gaat als eerste artiest ook onze vleugel gebruiken!

Onder Media kun je zijn muziek en stem beluisteren.

Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen bij onze huiskamerconcerten, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Wilt u geen e-mails van ons meer ontvangen, klik dan hier.


Kieran Halpin

Terwijl de rook van het nét afgelopen huisconcert nog aan 't optrekken is, figuurlijk gesproken dan natuurlijk, is hier alweer de aankondiging van ons volgende huisconcert.
Afgelopen zaterdag hebben we weer met een volle huiskamer genoten, dit keer van de muziek van Babes in the Grass. Een beetje een "zijpad" wat betreft stijl, maar volgens de reacties van de toeschouwers zeker geen doodlopende weg. Leuke liedjes, humoristische onderwerpen, geweldige muzikanten en een fantastische sfeer. Kortom: wederom een groot succes!
Op onze website www.folkathome.nl kunt u de foto's van het concert al terugvinden en binnenkort ook wat videofragmenten.

Voor het volgende concert keren we echter weer even terug naar onze "roots", onze oorspronkelijke opzet: Engelse en Ierse Folk.

Op vrijdag 15 maart 2013 komt de van geboorte Ierse en nu in Schotland wonende singer/songwriter Kieran Halpin naar onze huiskamer.

Kieran Halpin 2 (voor Nieuws archief).jpg

Kieran is een zéér bekende en gewaardeerde zanger, wiens liedjes door verschillende andere artiesten (onder meer Ilse de Lange) op cd gezet zijn.
Hij is een enorme podiumpersoonlijkheid, een gepassioneerde zanger met veel humor maar tegelijkertijd met een scherpe kijk op de wereld, die hem nog steeds inspireert tot het maken van nieuwe songs over allerlei eigentijdse zaken. Een "ruwe bolster, blanke pit" met het hart op de juiste plaats, met een wat rauwere zangstem, maar zeer indringend en ontroerend.
Zijn teksten zetten steeds aan tot nadenken, maar zijn presentatie bezorgt iedereen toch een ontspannen avond. (Een voorproefje van wat Kieran brengt, kunt u op bovengenoemde website beluisteren).
Het belooft dus weer een geweldig huisconcert te worden.

Omdat Kieran Halpin erg bekend is, zijn er op het moment dat ik dit aan het schrijven ben al een flink aantal kaartjes verkocht!
Mocht u dus belangstelling hebben, bestel uw kaartjes dan zo snel mogelijk, want vol is vol!


Babes in the Grass

Nu de Sinterklaasdrukte weer ongeveer achter de rug is, is het tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar en vooral op het afgelopen concert!
Precies een jaar geleden kwam Anthony John Clarke als eerste artiest naar onze huiskamer met een programma vol Engelse humor en prachtige folksongs. Wat hebben we toen genoten en wat een enorme stimulans was dat om dóór te gaan!
Na een prachtig 2e, 3e, en in oktober met Daithi Rua 4e concert, kregen we twee weken geleden de groep Other Roads over de vloer en wat is het wederom een fantastische avond geweest!! (Over)Volle bak, geweldige muziek, enorm getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en opnieuw ook weer die onvervalste Engelse humor! Een huisconcert van het hoogste niveau!!
Intussen kunnen we eigenlijk ook stellen dat we steeds meer een groep van vaste "liefhebbers" om ons heen verzameld hebben, wat als gevolg had bij het laatste concert dat we werkelijk met een wachtlijst hebben moeten werken! Wat een luxe en wat een goed gevoel dat het hele concept zo aanslaat! Bij deze een welgemeend "dank je wel" aan alle mensen die ons zó gesteund hebben het afgelopen jaar!
Zoals u van ons gewend bent, staan de foto's en wat video's van het laatste concert weer op de website www.folkathome.nl, onder de knoppen "foto's" en "media". Tevens hebben sommige bezoekers weer een commentaar geplaatst onder de knop "review", wat altijd zéér op prijs gesteld wordt!

En nu is het dus weer tijd om het volgende concert bij u aan te prijzen!!
Op zaterdag 26 januari 2013 om 20:00 uur komt er weer een band! Met Babes in the Grass krijgen we eindelijk vrouwen in de serie Folk At Home. Een groep van 3 vrouwen deze keer. Deze drie heerlijk humoristische dames brengen een programma dat niet alleen uit folk bestaat, maar ook blues omvat en bluegrass, eigenlijk van alles wat. Een ietsje andere stijl dus, maar alles even mooi en leuk!!! Zij karakteriseren dit zelf met de term 'feminicana'. Mooie teksten afgewisseld met grappige, humoristische teksten, vrolijke muziek afgewisseld met ontroerende muziek, solonummers afgewisseld met prachtige samenzang.

Babes in the Grass (voor Nieuws archief).jpg

Met deze grote muzikale variatie weten de Babes hun publiek achtereenvolgens te ontroeren, te amuseren en tot tranen toe te laten lachen. Het belooft kortom een bijzondere avond te worden, waar wijzelf ook erg naar uitkijken!

Omdat het weer om een zaterdagavond gaat en omdat we zoals gezegd een steeds grotere kring geïnteresseerden om ons heen verzamelen, raden we u echt aan op tijd te reserveren als u er die avond bij wilt zijn!!! Ten overvloede nogmaals: wie mondeling heeft gezegd dat hij er volgende keer wel weer bij zal zijn of wie op facebook aangeeft dat hij erbij zal zijn, heeft zich nog níet officieel opgegeven. We willen erg graag een aanmelding via de e-mail of website krijgen, om een week van te voren nog een herinnering met adresgegevens te kunnen sturen. Voor uzelf is dat dan ook een bewijs dat er niets misgegaan is en dat u op de lijst van aanmeldingen staat!
Zoals gebruikelijk proberen we na afloop van het concert weer een sessie te organiseren met iedereen uit het publiek die dat wil, dus blijf gerust na het concert nog even hangen, zing of speel (breng je instrument maar mee!) een liedje met ons mee. Vaak werken ook de artiesten nog mee aan zo'n sessie!

Onder Media kun je hun muziek en stemmen beluisteren.

Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen bij onze huiskamerconcerten, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.

Wilt u geen e-mails van ons meer ontvangen, klik dan hier.


Other Roads

Wat een fantastisch feestje was ons huisconcert met Daithi Rua op 6 oktober jongstleden! Volle bak, enorm enthousiast publiek, goede artiest met prachtige songs, kleine maar leuke sessie achteraf, kortom: een écht feest! Op de website www.folkathome.nl staan verschillende reacties en commentaren op de avond onder de knop "reviews" en een van de fijnste opmerkingen die mij bijgebleven is, was: ik kende er niemand, maar heb met vrijwel iedereen gesproken! Ook vind je op de website de foto's en video's van die avond. Het was werkelijk een geweldige avond, bedankt iedereen die er was!!!

Hoewel dat alles nog maar heel kort geleden lijkt, is er toch alweer een maand voorbij en dus duurt het nog maar drie weken voor ons volgende concert! We verheugen ons enorm op de komst van "Other Roads" naar Tilburg op 22 november 2012, om hier bij ons in de huiskamer een geweldige muziekavond te gaan verzorgen!!!.
Deze band hebben we vorig jaar zelf tijdens een concert gehoord en al in de pauze ben ik op ze afgestapt met de woorden "I want you for a house concert!!". We hadden toen ons eerste huisconcert met Anthony John Clarke nog niet eens gehad, alleen slechts gepland. Hun reactie was gelukkig zeer enthousiast en vandaar dus ook deze unieke gelegenheid voor jullie allen (en ons ook) om deze groep rasmuzikanten van heel dichtbij te kunnen beluisteren en mee te kunnen maken. Ik kan werkelijk niet genoeg benadrukken hoe blij ik ben met hun komst en hoezeer ik naar deze avond uitkijk!!! We verwachten hier héél veel van. We hebben ze live bezig gezien en de humor spat ervan af, hand in hand met prachtige songs en geweldige muziek! Dus als je ook maar éven kunt, kom dan! Je zult er geen spijt van hebben!

Other Roads 20101017 (voor Nieuws archief).jpg

De groep bestaat uit een Schot (Gregor Borland, viool en gitaar, een geweldig violist die al in zijn jeugd 8 prijzen voor jong talent in de wacht sleepte, maakt 't grootste gedeelte van de arrangementen voor de band), een "Geordie", een Engelsman uit Noord-Engeland (Pete Abbott, zang, gitaar, leider van de band, speelde samen met Gregor in de voormalige "John Wright" band, heeft een geweldige, heldere zangstem en schrijft de prachtigste liedjes) en een in Zimbabwe geboren Welshman, jaja in Wales wonend dus (Dave Walmisley, zang, gitaar, banjo, een zeer begaafd instrumentalist met een enorm gevoel voor humor, zingt en componeert ook).
Ze spelen voornamelijk eigen composities, waarvan een aantal misschien bekend zullen klinken, omdat ze ook door andere zangers vertolkt worden. Hun presentatie staat weer bol van de droge Engelse humor die ons zo aanspreekt en hun repertoire is zeer afwisselend.
Wil je alvast iets van ze horen, ga dan naar www.folkathome.nl en onder de knop media vind je drie van hun liedjes. Via deze site kun je ook informatie opvragen en/of reserveren.

Omdat het een zeer geliefde groep is voor theaters en pubs in heel Nederland, moesten we genoegen nemen met een concert op een donderdagavond. Een risico dus, maar ik voorspel iedereen dat je écht iets mist als je níet komt!
Voor deze keer moeten we ook de entreeprijs iets verhogen, iedereen snapt hopelijk dat een band duurder is dan een solo-artiest.

En ook deze keer geldt: heb je zin in een sessie achteraf, blijf dan gezellig even hangen, breng je stem of een ander instrument mee en geniet zolang je wilt! De bandleden doen meestal ook gewoon mee!

Mocht je nog andere mensen kennen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in onze huisconcerten, stuur deze mail dan alsjeblieft aan hen door. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!!

En dan ook nog vast een laatste nieuwsmededeling: op vrijdagavond 15 maart 2013 komt de zeer bekende Iers/Schotse zanger Kieran Halpin bij ons een concert geven. Kieran is een singer/songwriter met een aparte, soms wat rauwere stem, die zeer veel nummers heeft geschreven die door anderen op de plaat zijn gezet; onder andere Ilse de Lange heeft van hem het lied "I may not have all the answers" opgenomen.
Zet hem vast op je kalender!
Er hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er zijn ook verschillende mensen die na afloop van het vorige concert geroepen hebben dat ze er de volgende keer weer bij zouden zijn, maar die zijn nog niet als officieel aangemeld genoteerd!! Dus ben je vergeten je op te geven of heb je het nog niet officieel gedaan, mail me dan alsjeblieft snel!!

Afgelopen week zijn we weer in Engeland geweest en verschillende mensen die gehoord hebben dat we deze band geboekt hebben, denken erover om vanuit Engeland "even" over te komen, omdat ze weten hoe goed de band is!!