gitaar FOLK  AT  HOME
Huiskamerconcerten in Tilburg
viool

Home:

Deze website wordt het best bekeken in P-Mozilla Firefox (logo) Download hier de laatste versie.

Click here for English version

Welkom op de site van “Folk At Home”, een initiatief tot het geven van folkconcerten in onze eigen huiskamer.

Onze huiskamerconcerten vinden plaats in Tilburg Noord (Quirijnstok). Om geen mensen teleur te moeten stellen die aan de deur komen zonder reservering geven we de adresgegevens een week voor het concert door aan diegenen die zich heben opgegeven.

Op deze site vindt u informatie over die concerten en over de musici die er zullen optreden. Musici die naar onze mening hun sporen op het gebied van folkmusic dubbel en dwars verdiend hebben of gaan verdienen en die ongetwijfeld garant zullen staan voor een fantastische avond luistergenot.
En voor wie zelf ook graag muziek maakt: wij streven ernaar elke concertavond te laten uitlopen in een “session afterwards”, indien mogelijk samen met de optredende artiest(en) van die avond.

Dus hebt u zin in een avond vol mooie, aanstekelijke, enthousiast uitgevoerde folk en eventueel in het zelf meespelen na afloop van het concert, pak dan snel uw agenda en kom naar Folk At Home!

U luistert nu naar: 'On She Goes' gezongen door West of Eden
die zondag 6 april 2025 zal optreden in onze huiskamer.

(kijk onder Nieuws)

Het ontstaan:

In oktober 2010 kregen we van een vriend uit Engeland het bericht dat een bepaalde singer/songwriter waar wij nogal fan van waren concerten zou komen geven in Nederland. Bij het checken van de data waarop deze optredens plaats zouden vinden, ontdekten we dat de betreffende zanger niet alleen op allerlei podia in theaters zou komen te staan, maar dat hij ook een “huiskamerconcert” zou geven. Nieuwsgierig geworden naar dit voor ons nieuwe concept, togen wij dus op de avond van het concert naar Den Haag, waar we, met 30 andere liefhebbers in 1 huiskamer gepropt, genoten hebben van een avondje heerlijke Engelse Folk. De sfeer was gezellig, intiem en ongedwongen en door de kleinschaligheid was er contact mogelijk met de optredende zanger zelf.
Na het optreden haalden diverse publieksleden een instrument te voorschijn en werd er nog gezellig gezamenlijk gemusiceerd in de zogeheten “session afterwards”.
Een heerlijke afsluiting van een avondje mooie muziek waar we nog dagen van hebben nagenoten.

In de weken na dit concert begon echter dat gevoel van “nagenieten” overschaduwd te worden door de gedachte “ik wil dit óók, huisconcerten organiseren in ons eigen huis”. Een gedachte die in de loop van de weken en maanden daarna steeds vastere vorm aan begon te nemen. Want wat is er leuker dan met een groep gelijkgestemde zielen te genieten van mooie muziek en daarna ook nog samen lekker met elkaar muziek te maken?!

Om een lang verhaal kort te maken: het is ons gelukt! Na maanden “watervrees”, “drempelvrees”, angstgevoelens van “ja, maar als er nou niemand komt?” en “ja, maar stel nou dat ik geen goede zangers kan boeken” en twijfels van “krijg ik dit ooit goed van de grond” was de kogel door de kerk en op 25 November 2011 heeft ons eerste huisconcert plaatsgevonden. De aftrap werd door niemand minder dan de Iers/Engelse singer/songwriter Anthony John Clarke gegeven en de avond was een grandioos succes!

We hopen dat er nog vele concerten zullen volgen en vooral dat er veel mensen met ons mee zullen genieten. Mochten er bij het lezen van deze site vragen in u opkomen of op- en/of aanmerkingen, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk een antwoord geven!
Rest mij alleen u nogmaals uit te nodigen een of meerdere van onze concerten bij te wonen om met ons te genieten van de muziek van goede Engelse, Ierse en andere internationale artiesten en eventueel daarna nog gezellig samen deel te nemen aan een sessie achteraf!
Hier staat meer informatie over Hanneke, Arie en Annique en de optredens die zij buitenshuis verzorgen:
www.crazydutchregulars.com